Home Seværdigheder i USA Miami seværdigheder – Miami Beach og det gode vejr

Miami seværdigheder – Miami Beach og det gode vejr

by Hemingway
miami 1563205346

Miami er med sine pastelfarvede bygninger, neon-skilte og pulserende natteliv synonym med æstetisk Art Deco arkitektur, jet-set-livsstil og høje palmer, der strækker sig mod den bagende sol. De fleste mennesker har allerede et kendskab til, hvilke skønne oplevelser Miami kan byde på, men byen ligger også inde med skjulte skatte og spændende steder, du absolut må kende til, når turen går til den farverige by.

miami 1563205346

Patrice_Audet / Pixabay

Kun overhalet af New York City, Los Angeles og Chicago kan Miami prale af at være det fjerdestørste byområde i hele USA — derfor vil du uden tvivl kunne finde oplevelser og seværdigheder til enhver smag i den glamourøse og solrige sydstatsby.

I denne artikel bliver du opdateret om alt det vigtigste, Miami kan byde sine turister på samt praktiske informationer om vejret, flyafgange fra Danmark samt muligheder for overnatning i området.

Miami Beach — hvide sandstrande og azurblåt hav

Et af Miamis mest velkendte og eftertragtede varetegn er Miami Beach, som bestemt er et besøg værd. Området omkring Miami Beach inkluderer blandt andet den ikoniske South Beach, som er en 30 kilometer lang sandstrand, hvor du kan nyde en afslappende dag på badehåndklædet eller under parasollen, eller du kan deltage i nogle af de mange sjove aktiviteter såsom volleyball og surfing.

brn2flyjets / Pixabay

Ved området omkring South Beach kan du også opleve en arkitektonisk perle i form af den store koncentration af bygninger i Art Deco-stilen. Området er verdenskendt for dets gennemførte stil, der leder tankerne hen på de livlige 80’ere og den populære TV-serie, Miami Vice. Gå en tur ned af Ocean Drive, og nyd de smukke huse eller besøg nogle af dem — de huser nemlig alt fra butikker til restauranter og barer.

Dolphin Mall — et hav af butikker

Det farverige shoppingcenter Dolphin Mall med den smukke og spændende arkitektoniske udformning giver Miamis turister rig mulighed for både at shoppe og blive mætte. I centret finder du mere end 240 butikker og restauranter heriblandt outlet-butikker med eksklusive mærker. Udvalget af butikker er stort, og det vil være nemt at finde alt fra tøj og artikler til hjemmet til lækre designervarer.

det kæmpestore indkøbscenter dolphin mall i miami florida

Det er nemt at komme til shoppingcentret med offentligt transport fra alle omkringliggende områder, og der findes en direkte transportmulighed fra lufthavnen.

I Dolphin Mall vil alle shoppeglade turister sagtens kunne bruge mindst en halv eller en hel dag.

Jungle Island — en tropisk oase

Det 75 år gamle Jungle Island er en turistattraktion, mange mennesker slår vejen forbi, når de besøger Miami. Her kan du opleve en masse eksotiske dyrearter, mens du går rundt i temaparken og nyder de tropiske omgivelser.

Betragt sjældne orangutanger og lyt til fløjten fra de mere end 300 fugle, mens du finder ro i det ellers hektiske og menneskefyldte Miami. Jungle Island byder også på actionfyldte og interaktive oplevelser såsom Escape Rooms og SuperFlight, zipline, klatrevægge og meget mere.

Vil du opleve noget udover det sædvanlige, er det også muligt at komme bagom scenerne med deres særlige VIP-tours. Tæt på Jungle Island ligger Miami Children’s Museum, som I med fordel kan besøge, hvis I er en børnefamilie.

Little Havana — et kulturelt nabolag

Vil du opleve ægte cubansk kultur helt tæt på, kan du besøge Little Havana — et nabolag, der med sine farverige bygningsfacader, politiske og historiske monumenter og autentiske kaffehuse giver dig lov til at opleve den farverige, cubanske kultur fra Miami.

domino park miami i little havana i miami florida

På nabolagets hovedgade, Calle Ocho, kan du opleve spændende kunstgallerier, der udstiller nogle af de dygtigste latinamerikanske kunstnere. Little Havana byder også på nogle af Miamis bedste og mest populære lokationer for live musik, heriblandt Ball & Chain og Hoy Como Ayer. Besøg Velvet Creme — Miamis ældste donut-butik — på vejen hjem for en sød forfriskning.

håndrullede cigarer produceres på gaden i little havana i miami florida

Little Havana har meget at byde på, og du vil derfor sagtens kunne bruge en halv eller en hel dag i området.

Coconut Grove — en hyggelig bydel

Coconut Grove eller “The Grove”, som indbyggerne kalder området, er Miamis ældste bydel. Indbyggere begyndte at slå rødder i Coconut Grove i midten af 1800-tallet, og slår du et smut forbi det hyggelige kvarter på fastlandet, vil du finde lave, smalle huse samt en masse livlige caféer, barer, restauranter og butikker.

palmetræer set i silhouet i coconut grove marinaen ved sonledgang miami

I midten af den fodgænger-venlige bydel vil du kunne finde spændende gallerier og tage en kop kaffe eller et måltid på en af de mange hyggelige caféer. Området byder også på barer for de studerende fra det nærliggende universitet.

På grund af sin gennemførte boheme-stil har bydelen både været hjemsted for flere kendte amerikanere samt været med i forskellige kendte musikvideoer og filmscener. The Grove er simpelthen et must-see område, når du besøger Miami.

Miami Design District — et kreativt kvarter

Dette distrikt har fokus på innovation, mode, design, arkitektur og ikke mindst mad. I et sammensurium af alle disse elementer kan du veksle imellem at shoppe hos high-end brands som Louis Vuitton, Prada og Louboutin og at udforske både permanente og midlertidige kunstinstallationer.

De nye bygninger står side om side med de ældre og historiske bygninger, og der er masser at opleve i området — især hvis man holder af mode og kunst. Derfor kan du sagtens sætte en hel dag af til at udforske dette område. Generelt vil det være muligt at shoppe i tidsrummet 10 til 19.

Fischer Island — en glamourøs jet-set-ø

Fisher Island er et af verdens mest eksklusive strandområder. Det blev afskåret fra fastlandet ved udformningen af en kanal i 1906, og siden da har området været ejet af nogle af Floridas rigeste borgere. Det er som turist kun muligt at ankomme til området via færge.

webtop1 / Pixabay

Det luksuriøse område byder på et hotel, som turister kan overnatte på, hvis de gerne vil bo midt i det ekstravagante område. Denne ø er for dem, der holder af alt, hvad der er glamourøst og ud over det sædvanlige.

Wynwood Neighbourhood — et kunstnerisk nabolag

Miamis Wynwood nabolag emmer af liv og kunst, og det betegnes eftersigende også som Miamis hjerte og sjæl. Mens du slentrer gennem gaderne og nyder de storslåede malerier, som nogle af byens berømte og up-and-coming kunstnere har udsmykket nabolagets mure med, kan du stoppe ved et af kvarterets mange hippe caféer eller måske slå vejen forbi en kunstudstilling. Nabolaget byder desuden på mange nichemuseer.

wynwood walls indgang i kunstdistriktet i miami florida

Wynwood er et nabolag, du sagtens kan sætte flere timer af til at udforske, og så fungerer det som en oase, der giver sine besøgende et velfortjent afbræk fra Miamis ellers høje tempo og glamourøse jet-set-liv. Om aften bobler bydelen af liv og kan sagtens skabe rammerne om en stemningsfyldt tur på restaurant eller bar.

Key West — USA’s sydligste punkt

Key West, som er USA’s sydligste punkt, ligger fire timers kørsel fra Miami, men er bestemt et besøg værd, hvis du har mod på at tage turen. Det er muligt selv at arrangere udflugten, eller du kan tilmelde dig en af de mange turistbusture med afgang fra Miami til Key West.

onefox / Pixabay

I Key West er der som regel 30°C eller varmere om dagen, og en af de ting, folk i stor stil beundrer fra Key West, er solnedgangen set fra byens havn. Om natten er der masser af liv i byen, og hopper du fra bar til bar, kan du lade turen gå forbi Sloppy Joes, som var den berømte forfatter Ernest Hemingways favoritbar, når han besøgte Key West for at skrive.

I Key West er der masser af muligheder for at snorkle, dykke og fiske. Du kan naturligvis også nøjes med at nyde den smukke udsigt over det klare, blå hav fra den hvide sandstrand.

Vejret i Miami

Miami ligger i det sydlige Florida, hvor klimaet er tropisk, og vejret generelt er varmt. Går du efter så meget varme som muligt, skal du besøge Miami i juli måned, hvor vejret er allervarmest med en gennemsnitstemperatur på 28°C. I januar måned er byen køligst med en gennemsnitstemperatur på 20°C. Tager du primært til Miami for at nyde de blå bølger, kan du med fordel rejse i august måned, da havets gennemsnitstemperatur her ligger på 30°C.

Vejret kan til tider vise sig fra sin barske side i Florida, hvilket også gælder for Miami, hvor orkansæsonen, som ofte byder på tropisk regn, ligger fra juni til november måned. Her er oktober den vådeste måned, hvor der i gennemsnit falder 234mm regn.

Fly til Miami

Det er både muligt at rejse fra Kastrup Lufthavn og Billund Lufthavn til Miami, og der er flere afgange om dagen. Det er desuden muligt at vælge imellem flere af de større, kendte flyselskaber som eksempelvis British Airways, Lufthansa, Norwegian Air International og Air France. Tager du afsted uden for højsæsonen, eller er din rejseplanlægning fleksibel, kan du finde billetter til Miami i nærheden af 3000 kroner for en returbillet. Skal du flyve business class løber det typisk op i mere end 15.000 kroner.

Fra Kastrup Lufthavn og Billund finder der ofte 1 mellemlanding sted i en større europæisk lufthavn såsom Charles de Gaulle i Paris, Heathrow eller Gatwick i London eller Frankfurts Internationale Lufthavn.

Det er desuden muligt at flyve fra Aarhus Lufthavn og Aalborg Lufthavn til Miami, hvor der skal indregnes 2 mellemlandinger. Desuden kan der rejses fra Esbjerg Lufthavn, hvor der ofte vil finde 3 mellemlandinger sted. Fra Aarhus, Aalborg og Esbjerg er der færre flyafgange end fra Billund og Kastrup.

Hotel i Miami

Der er mange hundrede hoteller i Miami, som du kan vælge imellem, og det vil derfor ikke være svært at booke overnatning til din ferie. Du vil kunne finde alt fra billige moteller og hoteller til de dyre og glamourøse af slagsen.

De billigste hoteller koster lige under 1000 kr. pr. nat, mens det er svært at sætte et loft for, hvor dyre de mest eksklusive hoteller er i en by som Miami.

Foretrækker du privat udlejning gennem Airbnb, så findes der også flere tusinde overnatningsmuligheder at vælge imellem i området. Med Airbnb kan du vælge imellem alt fra mindre huse og lejligheder til penthouselejligheder i nogle af Miamis berømte højhuskomplekser med havudsigt.

Related Articles

Leave a Comment