Home Seværdigheder i Europa Berlin seværdigheder – storbyferie når det er bedst

Berlin seværdigheder – storbyferie når det er bedst

by Hemingway
brandenburger tor ved berlinmuren i berlin tyskland

Berlin er en af Europas helt fantastiske storbyer, som har noget for alle og enhver. Byen er fyldt med både kulturelle og historiske seværdigheder samt spændende oplevelser og indbydende restauranter. De smukke gader og stræder i Berlin danner rammerne om en helt fantastisk by, hvor der både er gode shopping muligheder, lækre restauranter og mulighed for at dykke dybt ned i byens utrolig spændende historie. Byen er nemlig samtidig fyldt med utrolig dramatiske spor fra tilbage i historien, da Anden Verdenskrig hærgede den ellers så smukke storby.

Berlinmuren set fra Østsiden i Berlin

PeterDargatz / Pixabay

Kort sagt har byen alt, så uanset om du er der for shopping, kultur, historie eller sport, vil du med garanti føle dig tilpas i Berlin. En ting, der er stensikker, er, at hvis du først er rejst til Berlin en gang, er der stor garanti for, at det ikke bliver den sidste. Så tag din bedre halvdel, dine venner eller hele familien under armen og tag på en fantastisk storbyferie i skønne Berlin. Der er lagt et solidt grundlag for, at det bliver en oplevelse for livet for både børn og voksne.

Oplev et af Berlins mest berømte bygningsværker Brandenburger Tor

Brandenburger Tor stammer helt tilbage fra 1791 og var oprindeligt den royale indgang til Berlin. Bygningsværket er den sidste af oprindeligt 18 byporte i Berlin. Byportene var en del af toldmuren, som dengang omkransede Berlin. Den gamle byport er hele 26 meter høj og 66 meter bred og tårner altså op i Berlins centrum.

brandenburger tor ved berlinmuren i berlin tyskland

Igennem tiden har Brandenburger Tor været omdrejningspunkt for mange store begivenheder. Blandt andet i 1806 hvor Napoleon besejrede preusserne og dermed valgte at stjæle quadriga, som er den statue på toppen af byporten, som forstiller en tohjulet stridsvogn trukket af fire heste. Dog blev denne leveret tilbage senere, da Napoleon faldt.

Derudover blev byporten også symbolet på det opdelte Berlin under den kolde krig. Brandenburger Tor er i dag en meget populær turistattraktion, og er du i Berlin er det store bygningsværk bestemt også et besøg værd. Den har både en spændende historie, men er også et af Berlins mest berømte og fantastiske bygningsværker.

Shop amok på den populære shopping gade Kurfürstendamm

Er du vild med shopping, så er Kurfürstendamm helt bestemt gaden, som du bør besøge, når du er i Berlin. Kurfürstendamm er nemlig Berlins shopping-gade over dem alle og strækker sig altså over 3,5 kilometer, og så er den fyldt med spændende butikker, lækre restauranter og luksuriøse hoteller.

kurfürstendamm station i berlin

Boulevarden blev anlagt helt tilbage i 1542 med den funktion at gøre det lettere for kurfyrste Joakim II’s at rejse mellem hans slot i centrum og hans jagtslot i Grünewald. Siden da har den haft mange funktioner under både Første og Anden Verdenskrig, hvorefter den efter Anden Verdenskrig blev efterladt i basalt set ruiner. Herefter er gaden heldigvis blevet genopbygget og danner i dag rammerne for smukke bygninger, masser af byliv og vigtigst af alt hundredevis af butikker, hvor shoppelysten kan blive tilfredsstillet.

juledekoration på kurfürstendamm gaden i berlin tyskland

Når dankortet er godt og grundigt brugt og benene er ved at være ømme, kan du passende slå dig ned på en af de mange hyggelige caféer og restauranter, som du finder på gaden, og nyde en lækker bid mad og noget koldt at drikke.

Tæt på Kurfürstendamm finder du også et af Europas allerstørste stormagasin, KaDeWe, som er et 60.000 kvadratmeters shoppingmekka fordelt på hele 7 etager. I stormagasinet kan du finde alt lige fra designertøj, møbler, køkkenartikler og meget mere.

Nyd den fantastiske udsigt udover Berlin fra fjernsynstårnet

Det skyskrabende fjernsynstårn er en af Berlins absolut vigtigste og mest populære seværdigheder. Med sine imponerende 368 meter skyder tårnet højt op i luften over Alexanderplatz, og du kan se det fra hele byen.

fjernsynstårnet på 368 meters højde i berlin

Tårnet blev for første gang taget i brug i 1969 og fungerede dengang som sendemast i Østberlin for DDR.

Tager du hen forbi fjernsynstårnet har du mulighed for at købe dig adgang til at tage elevatoren hele 207 meter op i tårnet. Herfra kan du nyde en lækker middag, samtidig med at du har den mest betagende udsigt udover Berlin. Du kan både vælge at gøre det i dagslys, hvor du på en klar dag kan se helt op til 42 kilometer væk. Du kan også vælge at gøre det, mens der er mørkt og dermed nyde den helt fantastiske udsigt over et oplyst Berlin. Uanset hvad du vælger, er fjernsynstårnet stensikkert værd at besøge på din storbyferie i Berlin.

Udforsk den bevarede del af Berlinmuren

Berlinmurens historie starter helt tilbage i 1961, hvor opførelsen af muren blev påbegyndt af østtyskere skarpt bevogtet af soldater. Berlinmuren var et solidt symbol på den kolde krig og det opdelte Berlin. Murens primære funktion var at forhindre flugtforsøg fra Østberlin til Vestberlin. Man kan sige, at muren praktisk talt blev brugt til at holde østberlinerne indespærret i Østberlin.

berlinmuren i berlin tyskland med hul man kan se igennem

I hele 28 år fra murens opførelse og indtil Berlinmurens fald i 1989 adskilte den altså således Østberlin fra Vestberlin. I den tid var der mange Østberlinere, der brutalt mistede livet i forsøg på at flygte over muren. 1989 blev enden på Berlinmuren og dermed et symbol på slutningen af den kolde krig.

I dag er der dog bevaret 1,3 kilometer af muren, som er blevet en utrolig spændende seværdighed i Berlin. Dette stykke af muren er sidenhen blevet udsmykket af kunstnere rundt fra hele verdenen. Det er utrolig fascinerende og bestemt et besøg værd, hvis du har planer om at besøge Berlin.

Se det sørgmodige jødiske holocaust monument lige midt i Berlin

Det bemærkelsesværdige mindesmærke er lavet til minde om de næsten 6 millioner jøder, der brutalt blev myrdet af det nazistiske regime under Anden Verdenskrig. Mindesmærket er en samling af næsten 3000 betonblokke fordelt på over imponerende 19.000 m2.

holocaust monumentet i berlin tyskland

Mindesmærket danner derfor rammerne om en fantastisk stor labyrint af betonblokke i forskellige højder. Det råber til at gå rundt i gangene og mindes den grusomhed, der stod på under anden verdenskrig.

Mindesmærket er lavet af arkitekten Peter Eisenman og stod helt færdigt i 2005. Er du i Berlin, er det jødiske holocaust monument i hjertet af Berlin helt klart et af de steder, som du bør besøge. Det er et fantastisk flot monument, der samtidig sætter gang i tankerne. Monumentet er samtidig kvit og frit at besøge.

Tag dine børn med i zoologisk have i Zoo Berlin

Planlægger du at tage dine børn med på en storbyferie i Berlin, bør I helt klart tage forbi og besøge Zoo Berlin. Zoo Berlin er Tysklands ældste zoologiske have og danner rammerne om en fantastisk dag fyldt med hyggelige stunder i dyrenes verden. Haven ligger midt i Berlin og er samtidig en af verdens bedste zoologiske haver. Den indeholder op imod 20.000 dyr fordelt over 1300 forskellige arter, og så spænder den over hele 33 hektar.

berlins zoologiske have er berømt for sine isbjørne

I Zoo Berlin finder du både giraffer, elefanter, gorillaer, Tysklands eneste pandaer og mange flere fantastiske dyrearter. Flere gange om året holdes der forskellige, spændende events i den zoologiske have, som dine børn uden tvivl vil elske. Kort sagt er Zoo Berlin det helt perfekte sted at tage dine børn med hen for en dag på jeres storbyferie.

Få et politisk indblik, og besøg den flotte Rigsdagsbygning i Berlin

I Tyskland har politikerne åbnet helt op for offentligheden og giver dig derfor mulighed for at få et indblik i den politiske hverdag. Derfor har du også mulighed for at besøge Rigsdagen, som svarer til Folketinget i Danmark og er kendt som Tysklands parlamentsbygning.

berlin reichstag rigsdagsbygningen i berlin tyskland

Den historiske bygning ligger lige ved Brandeburger Tor midt Berlin. Du vil derfor passende kunne slå disse to attraktioner sammen på en hyggelig gåtur lige i hjertet af Berlin. Bygningen er helt tilbage fra 1894 og har igennem tiden haft del i mange historiske begivenheder især under Første og Anden Verdenskrig. Efter Anden Verdenskrig begyndte bygningen dog at forfalde mere og mere, og man valgte i det tyske parlament at flytte alle møderne til Bonn.

I 1991 blev bygningen dog genopbygget og er frem til den dag i dag prydet med den meget berømte og karakteristiske glaskuppel. Samme år som genopbyggelse valgte man også, at Rigsdagen igen skulle danne rammerne om Tysklands parlament. Med et besøg ved Rigsdagen kan du altså både få et indblik i Berlin fantasiske historie samt et spændende politisk indblik.

En storby fyldt med betagende og historiske seværdigheder

Som du måske kan fornemme er Berlin en fantastisk storby med masser af seværdigheder, som du bare må opleve. Byen emmer af en masse historiefortællinger fra især Anden Verdenskrig og Den Kolde Krig. Derudover har du også mulighed for, at udforske gamle såvel som nye bygningsværker med helt fantastiske arkitekture og historier.

Byen er tilmed fyldt med både gode shopping muligheder, tiltalende restauranter og et væld af hyggelige områder. Så overvejer du en tur til storbyen, kan du med ro i sindet gøre dette. Du vil ikke kede dig et splitsekund, og du vil samtidig få en tur med helt fantastiske oplevelser, som du kan tage med dig hjem.

Vejret i Berlin

 

Fly til Berlin

Drømmer du efterhånden om at tage et smut til Berlin? Fra Danmark er det heldigvis ingen sag at komme til den smukke storby. Det kræver blot en kort flyvetur på en times tid. Det er fuldstændig op til dig, hvornår på dagen du allerhelst vil af sted. På udvalgte dage er der nemlig helt op til 12 afgange om dagen og til svimlende lave priser helt nede fra omkring 169 kr. Så der er efterhånden ingen undskyldning for ikke at komme af sted i en vis fart. Du finder også både afgange til Berlin fra Kastrup, Aalborg og Billund. Herfra finder så afgang fra alle de store flyselskaber, såsom Norwegian air, Ryanair, Easyjet, SAS og flere andre.

Hotel i Berlin

I Berlin finder du et væld af skønne hoteller, som er placeret rundt omkring i den skønne storby. Du skal ikke frygte at blive ruineret ved at overnatte i Berlin, heller ikke om det så er helt inde i centrum, du ønsker at bo. Det er nemlig altid muligt for dig at finde værelser overalt i Berlin til overkommelige priser. En alternativ løsning til de mange hoteller, hvis du gerne vil gøre det endnu billigere, er, at du vælger at bo på Bed and Breakfast, Hostels eller en af byens mange små hyggelige kroer. Her er der virkelig mulighed for at mærke den klassiske, hyggelige og tyske stemning. Priserne for at overnatte i byen starter helt nede fra 200 kr. og op til mange tusinde kroner. Det er op til dig, hvor meget luksus du ønsker, når du skal overnatte i den skønne, historiske storby.

Related Articles

Leave a Comment