Home Seværdigheder i Asien Seværdigheder i Vietnam

Seværdigheder i Vietnam

by Hemingway
tam coc naturpark i ninhbinh vietnam bliver kaldt ha long bugtenpå land med smukke rismarker

Vietnam er et land, der har enormt meget at byde på. Det gælder i særdeleshed dets utrolige landskab, men det sydøstasiatiske land er også spækket med flotte byer og kulturarv. Når det kommer til landets natur, kan man se alt fra grønne rismarker i norden af landet til den fascinerende travlhed i det sydlige Vietnam.

Vietnam er også et land med en rig historie og gamle traditioner og attraktioner. Der er mange templer i landet, men der findes også kirker, som er værd at besøge – dette gør sig særligt gældende i Ho Chi Minh City.  Vi vil her komme med vores bud på, hvad man skal se, når man besøger Vietnam.

Con Dao øerne

Da Vietnam var under fransk styre, var Con Dao-øerne kendt som Indokinas djævleøer – et sted, hvor tusindvis af fængselsindsatte blev sendt til. Lidt ligesom de, der blev sat i fængsel i England, som blev sendt til Australien. I dag har øerne imidlertid et helt andet formål. Besøgende kommer til øerne, fordi der er smukke strande og fantastiske dykkemuligheder. Og hvis man gerne vil se, hvordan Con Dao-øerne blev brugt før i tiden, da franskmændene var på øen, kan man altid besøge nogle af de gamle fængselsbygninger, der stadig står den dag i dag.

sandstrand på con dao øerne i vietnam

På Con Dao-øerne kan du forvente at se flotte grønne træer, der nærmest står klods op ad stranden. Sandet er brunt og gulligt, og der er store, sorte sten et stenkast fra det krystalklar hav, der får stedet til at lyse op. Hvis man godt kan lide at tage gode billeder, er Con Dao-øerne et godt sted at besøge.

Marmorbjergene i Da Nang

Kommer man lidt syd for Da Nang, finder man Marmorbjergene. Det er fem klippetoppe, som er navngivet efter de fem elementer: jord, hav, vind, ild og træ. Bjergene er et fantastisk syn og lige til at tage billeder af. Der er masser af grotter i bjergene, som man kan besøge og sno sig igennem.

marmorbjergene i vietnam

Nogle af grotterne huser buddhistiske fristeder. Nogle grotter har buddhistiske og konfucianistiske helligdomme. Der er også en vis historie over grotterne, fordi nogle af dem blev brugt som underjordiske hospitaler under Vietnam-krigen.

statue af buddha i marmorbjergene i vietnam

Thuy Son er det mest besøgte af Marmorbjergene. Fra toppen af Thuy Son kan man opleve den fantastiske udsigt. Man kan også tage elevatoren derop, hvilket ikke koster særlig meget.

Tam Coc

Tam Coc betyder ”tre grotter” på dansk. Tam Coc ligger i Nin Binh-provinsen i det nordlige Vietnam. De tre grotter ligger i et smukt landskab med flotte klipper og marker, der er både limegrønne og citrongule. Grotterne hedder Hang Ca, Hang Haig og Hang Ba, og det er områdets hovedattraktioner.

udsigt over ngo dong floden fra karst grotten ved tam coc i vietnam

Man kan få en rundtur på bådene i grotterne og langs Ngo Dong-floden, hvilket er et pragtfuldt syn. Floden er ikke særlig bred, men den er lang. På begge sider vil du se de flotte marker, der både er grønne og gule. Du vil se klipper med flotte grønne træer på, der stikker ud fra alle leder og kanter af klipperne. Det er et særsyn, og man føler sig tidsløs, når man oplever Tam Coc.

tam coc naturpark i ninhbinh vietnam bliver kaldt ha long bugtenpå land med smukke rismarker

Hang Ngas gæstehus i Da Lat

Hang Ngas gæstehus i Da Lat bliver ofte kaldt ”det skøre hjem.” Det er et meget utraditionelt stykke arkitektur, som også bliver brugt til at huse gæster. Stedet er lavet af organiske former som trægrene og meget andet. Stedet blev designet af den lokale arkitekt Dang Viet Nga, som tydeligvis er blevet inspireret af den spanske arkitekt Gaudi. Gæstehjemmet ligner et træ og er fyldt med en masse detaljer som kavernøse trapper, grene, der snor sig ud af vinduer og skulpturelle dyr, både bruges som møbler og pejse.

det skøre hjem eller det skøre hus er designet af hang nga og ligger i da lat i vietnam inspireret af gaudi
Det er et sted, der på den ene side får dig til at føle, som om du er med i et mareridt. Hurtigt efter føles det, som om du er med i en drøm. Og sådan går det frem og tilbage og giver en surrealistisk oplevelse.

Imperial Citadel i Hue

Engang var det stedet, der var et symbol på hovedstaden i det gamle Nguyen-dynasti. Det var i næsten 150 år indtil Anden Verdenskrig. I centrum af de store vægge var den forbudte lilla by, som var et område, der kun var for den royale familie.

den forbudte by med det kejserlige palads imperial citadel i vietnam

Det var et strategisk sted under Vietnamkrigen, da det var meget tæt på den demilitariserede zone, der adskilte Nord- og Sydvietnam. Imperial Citadel i Hue er et fantastisk sted at besøge, hvis man er interesseret i Vietnams historie. Stedet er optaget i UNESCO World Heritage Site.

 

Nha Trang

Nha Trang er den mest populære badeby i Vietnam. Det er en by, der ligger i den næst-flotteste bugt i landet – Nha Trang Bay. Nha Trang er en by, hvor der ikke langt fra centrum er flotte bjerge, der altid er grønne.

Quangpraha / Pixabay

Der er masser af palmetræer, og havet er fint, rent og klart, og sandet er rent. Vandet opnår milde temperaturer. Byen har 300.000 indbyggere, og det er en by, hvor der er mere liv end andre steder som Mui Ne og Phu Quoc. Nha Trang er også et meget populært dykkested i Vietnam.

Mekong-floden

Det er stedet, hvor du kommer til at sejle rundt i floden langs et utal af palmetræer. Der vil sikkert være flere gange, hvor dit ansigt eller hår kommer i kontakt med et palmeblad. Det skal du bare se som en positiv del af oplevelsen, for det er meget idyllisk og roligt at befinde sig på Mekong-floden, mens man bliver vist rundt langs floden.

MoreToTheShell / Pixabay

Mekong-floden ligger i det sydlige Vietnam. Det er et meget rigt og frodigt område, som er fyldt med rismarker, som producerer omkring halvdelen af Vietnams landbrugsproduktion. Det betyder naturligvis, at en stor del af Vietnams liv cirkulerer om floden, og at landsbyerne er placeret klods op af floden.

Sa Pa og dets landskab

Sa Pa er en by, der ikke ligger langt fra den kinesiske grænse i det nordvestlige Vietnam. Man vil kunne se en masse rismarker, hvis man besøger Sa Pa. Det er særligt i Muong Hoa-dalen, som ligger mellem Sa Pa-by og Fansipan-bjerget, at man vil kunne se store naturvidundere.

rismarker i ta van byen i muong hoa dalen. tæt på sa pa i vietnam

Når man besøger Muong Hoa-dalen, vil man blive dybt imponeret over de farver, man ser. Grøn kombineret med gul og en sød, lille charmerende flod, der løber igennem de flotte bakketoppe. Der er flotte små grønne marker, der går op i etageformer for at forme rismarkerne. Ikke langt fra rismarkerne er der flotte grønne træer, der står solidt i landskabet. Kigger man lodret frem, vil man kunne se bjerge, der mødes og forenes. Det er et syn, der er sundt for sjælen, fordi det er så enormt betagende og fascinerende.

Ha Long Bay

I det nordlige Vietnam finder man den smukkeste bugt i landet og en af de smukkeste bugter i verden i form af Ha Long Bay. Ha Long Bay ligger langs en 120 kilometer lang kystlinje og betyder ”bugt af aftagende drager.”

Anajim / Pixabay

Det er den mest populære turistattraktion i Vietnam. Man kan se tusindvis af bittesmå øer, som er prydet med junglevegetationer, som former et spektakulært landskab. Mange af de små øer rummer store grotter, mens andre har søer og flydende landsbyer af fiskere. Ha Long Bay bør være på alle menneskers bucketliste, da det uden sammenligning er et af verdens absolut smukkeste steder. Det er – ikke overraskende – med på UNESCOs verdenskulturarvliste.

Vejret i Vietnam

Vietnam er ikke et bredt land, men det er et langt land. Lidt ligesom Chile (dog er Vietnam noget kortere). Den store afstand fra nord til syd gør, at der er stor forskel på klimaet. I det nordlige Vietnam er der tempereret. Sydpå er der tropisk. Den tropiske zone oplever mange monsuner, har masser af sol og regn, og der er fugtigt. Den gennemsnitlige temperatur i landet varierer fra mellem 22 til 27 grader. De nordlige byer kan godt være ret kolde om vinteren i forhold til resten af landet med et gennemsnit på 12-16 grader.

Fly til Vietnam

Det er ikke muligt at flyve direkte til de største byer i Vietnam – Ho Chi Minh City og Hanoi. De fleste fly mellemlander i Mellemøsten i enten Doha i Qatar eller Dubai i De Forenede Arabiske Emirater. Du skal i bedste fald regne med 14-16 timers rejsetid for at nå Vietnam. Da turen går mod øst, vil vi anbefale at du overvejer melatonin eller andre kosttilskud for at minimere din jetlag når du lander og starter din ferie.

Tân Sơn Nhất International Airport i Ho Chi Minh City er den mest travle lufthavn i landet med 35 millioner passagerer om året. Noi Bai International Airport er den næstmest travle lufthavn i landet med 27 millioner passagerer om året.

Hotel i Vietnam

Vietnam er et land, hvor der er mange hotelmuligheder i de store byer og i de områder, hvor der er mange turister ude på landet. Besøger man Hanoi eller Ho Chi Minh City, er det ingen problemer at finde et hotel, hostel, værelse eller lejlighed via Airbnb – uanset hvad man leder efter. Hvis man vil have luksus, kan man få det i de to store byer og generelt alle byer i Vietnam med over en million indbyggere. Dem er der tre af foruden Hanoi og Ho Chi Minh City: Haiphong (2,3 millioner), Cantho (1,5 millioner) og Danang (1,2 millioner). Hvis man vil bo på hostel og billigt, er det også muligt. Der er ikke det, man ikke vil have i de største vietnamesiske byer. Sådan er det generelt alle de steder, hvor der er turister. Udvalget er mindre på for eksempel Con Dao-øerne end i Ho Chi Minh City.

Kommer man derimod ud på landet i Vietnam (som ofte også er meget smukt), er det imidlertid en noget mere besværlig sag at finde steder at overnatte. Det er ikke ligesom USA, hvor der er moteller ved næsten hver eneste afkørsel. Vietnam er et land, hvor der er byer stort set langs hele kysten især sydpå, men går man lidt ind i landet i den centrale del af landet og nordpå, er det svært at finde hoteller. Det gælder i særdeleshed tæt på hele grænsen til Laos og store dele af grænsen til Kina.

Related Articles

Leave a Comment