Home Artikler Sådan gør du bilferien til en fornøjelse for hele familien

Sådan gør du bilferien til en fornøjelse for hele familien

by Hemingway
familie med to børn er ved at pakke bilen med kufferter på vej på bilferie ferie

En bilferie kan godt blive en lidt langtrukken fornøjelse, hvis ikke børnene i bilen har noget at lave. Det er også vigtigt at sørge for, at de har en vis komfort, mens de sidder i bilen. Derfor har vi taget et kig på, hvordan man kan gøre bilturen noget mere hyggelig og overkommelig og kommer med fem bud på, hvordan bilturen kan blive bedre.

#1 iPad vil gøre underværker

Hvis børnene har en iPad, vil det gøre underværker til turen. Børnene vil føle, at de har noget at kunne underholde sig selv med, og de kan slå tiden ihjel med et spil Angry Birds eller lignende. På en iPad er det ikke kun spil, der er belejlige – man kan også se film eller YouTube på den (kræver selvfølgelig, at man har internet).

to børn på bagsædet i en bil pigen med en bamse og drengen med en ipad ferie

Nogle streaming-sider som eksempelvis Viaplay har gjort det muligt at se indhold fra tabletten, mens man ikke er online. Det kræver bare, at man downloader indholdet, mens man har internet, inden man kører afsted. Hvis man har en iPad, som børnene kan underholde sig med, sikrer man, at de ikke keder sig på den lange køretur til det sted, man skal besøge.

#2 Hav puder og tæpper med

Komfort er altid en god ting for alle. Hvis man gerne vil sikre, at ens børn sidder godt og har det fint, er det en god ide at have tæpper og puder med på turen. Ofte kan det at sidde på et bagsæde i bilen godt gå hen at blive lidt trættende i længden og føles ubehageligt. Nogle føler, at det kan give en brændende følelse i bagdelen, og det kan man så komme af med ved at give børnene puder, som de kan sidde på.

Børnene vil gerne kunne sidde på en måde, der gør, at de ikke føler ubehag. Børn har det ofte med at brokke sig højlydt, hvis de ikke føler sig tilpas til rette. Det kan man forhindre ved, at de har puder med på turen. Tæpper er belejlige at have med på turen, fordi hvis airconditionen er lidt for kold, kan man altid have et tæppe på. Er man på vinterbilferie til skidestinationer, vil et tæppe altid kunne opvarme i begyndelsen af køreturen, hvor der er koldt, fordi bilen skal varmes op.

#3 Rigeligt med pauser

For nogle voksne er det ikke noget problem det her med at holde pauser på bilferien. Der er nogle mennesker, der ikke har noget behov for at standse for at gå på toilettet eller strække benene. Men det kan være en god ide at huske at holde pauser med børnene, så de kan få bevæget sig lidt og komme på toilettet.

familie på bilferie pige drikker vand mens de holder pause

Hvis ikke børnene holder pauser og får bevæget sig lidt, kan de ende med at blive overgearede og hyperaktive i bilen. Det er også noget, der påvirker deres koncentration i negativ forstand. Derfor er det vigtigt, at man husker at sørge for, at børnene får lov at holde pauser i ny og næ. En god ide vil være, at man finder et sted at holde, hvor der er en legeplads. På den måde kan børnene lige få lidt tid til at bevæge sig alt det, de vil.

#4 Snacks er altid en god ide

Det er altid en god ide, at man har nogle snacks med. Om det er popcorn, en lille sodavand, æbler, gulerødder, eller hvad det nu måtte være, så kan det give børnene fornyet energi.

bilferie 3 børn på bagsædet i bilen med hver deres slikkepind

Det er altid rart at få en god spiseoplevelse, og det er en mulighed, hvis man giver dem en god snack. Derfor bør man give dem lidt at spise i ny og næ, så de får lov til at nyde køreturen og blive distraheret fra det, der for dem kan føles lidt kedeligt.

#5 Lege

Børn elsker at lege, og det elsker de i særlig høj grad at gøre med deres forældre. Derfor kan man for eksempel lave quiz i bilen, hvor alle er med. Man kan også lave gæt og grimasser, selvom det ikke er noget, chaufføren skal være alt for fokuseret på. Der er mange lege, man kan lave i bilen, der vil bidrage til en bedre tur og gode grin for både forældre og børn.

Related Articles

Leave a Comment