Home Seværdigheder i USA San Diego – guide til seværdigheder i den smukke by

San Diego – guide til seværdigheder i den smukke by

by Hemingway

Det sydlige Californien – også kaldet SoCal blandt lokale – byder på utroligt mange skønne oplevelser, både kulturelle og i den flotte og berigende natur. Helt nede i det sydligste af Californien, ganske tæt på grænsen til Mexico, ligger en herlig amerikansk by ved navn San Diego.

Det fantastiske område har næsten altid været befolket – både før kolonitiden, og siden af henholdsvis spaniere, mexicanere og senest altså amerikanerne, som har regeret over byen siden 1850.

Med sin spændende baggrund med fusion af mange kulturer og tidsperioder, har San Diego da også lidt af det hele og kan for eksempel charmere besøgende med:

  • (Næsten) altid dejligt vejr med masser af solskin!
  • Lækre og lange hvide sandstrande ud mod Stillehavet
  • Gode muligheder for både at dykke, surfe og sejle
  • Skøn natur med gode muligheder for vandreture
  • Masser af historie, spændende museer og interessante monumenter.

Læs med her og bliv klogere på, hvorfor du netop skal besøge San Diego!          

USS Midway – et anderledes museum med masser af historie

I San Diegos havn ligger det imponerende USS Midway, som er et hangarskib, der var en del af USA’s flåde fra 1945 til 1992. I dag er det et spændende museum, som blandt andet viser, hvordan livet var som matros og flådeofficer i denne tidsperiode.

uss midway er et flådemuseum i san diego bygget på et tidligere hangarskib

Inden på selve skibet kan du gå rundt stort set over det hele – og her kan man blandt andet gå en tur i maskinrummet, eller se hvordan sove- og toiletforholdene var for mandskabet ombord. Oven på dækket står en hel del forskellige fly og jetjagere, hvoraf man ved nogle af dem kan komme op og sidde eller kigge. Denne interaktive del af museet er både sjovt for voksne og børn i alle aldre!

Det er nemt at komme til, og også nemt at få øje på, og ligger synligt i havnen permanent. Der gode parkeringsforhold på havnen, og det er ligeledes nemt at tage en taxa dertil.

USS Midway er åbent alle ugens dage fra morgen til aften og holder kun lukket i forbindelse med Thanksgiving og jul.

Balboa Park – et perfekt sted til picnic i det gode vejr

Nærmest midt i San Diego ligger denne fantastiske park, som snildt kan danne ramme for mange gode oplevelser, og der er også stof nok til at fylde flere dage ud med besøg netop her.

balboa park i san diego usa

Der er flere forskellige museer i parken, og blandt andet kan I besøge The Japanese Friendship Garden, Mineral og Ædelsten museet og Veteran museet. Derudover er der ofte spændende begivenheder og arrangementer som for eksempel livlige og farverige festivaler.

Der er god mulighed for at medbringe mad og lave picnic, og der er desuden en del legepladser, hvis I rejser med børn. Sidst, men ikke mindst, er der gode vandreruter, hvis I er humør til at gå lidt rundt og nyde det gode vejr og de skønne omgivelser.

Parken har åbent alle dage, men er selvfølgelig rarest at besøge i godt og varmt vejr – det er det heldigvis for det meste i San Diego, så snyd ikke jer selv for et par gode oplevelser i Balboa Park.

La Jolla – ideelt til jer som kan lide strand og surfing

La Jolla er et område lidt nord for San Diego by, som er opkaldt efter det oprindelige folk, som boede her før kolonitiden. Det ligger helt ud mod vandet og er kendt for sit kuperede terræn og ujævne kystlinje.

udsigt over klipperne langs den californiske kystlinje ved la jolla i san diego

Der er god mulighed for at nyde den eminente udsigt udover Stillehavet, og det er et ideelt sted at medbringe badetøj, håndklæder, og hvad I ellers kunne tænke jer at have med til en dejlig dag på stranden.

La Jolla omtales også sommetider som San Diegos juvel på kysten, og der er mange gode muligheder for at nyde et par maritime stunder på jeres tur. For eksempel kan I give jer i kast med at surfe, eller I kan sejle i kajak langs kysten. Der er mange spændende aktiviteter – og der findes noget for en hver smag og for et hvert behov for adrenalin. Hvis I vil ud og rigtigt få sus i maven, kan I jo blandt andet leje jetski eller prøve parasailing (hvor I er spændt op i en faldskærm efter en speedbåd).

Uanset hvilken type stranddag I er til, så skal I ikke snyde jer selv for et par herlige timer eller dage i La Jolla.

Belmont Park – en forlystelsespark fra en svunden tid

Skønne Belmont Park er som at træde ind i en tidslomme fra en svunden tid. Beliggende i det dejlige Mission Bay område, er I helt tæt på Stillehavet og kan nyde en dag med kilden i maven og utroligt smuk udsigt.

kæmpe rutchebane i belmont park i san diego californien

Der er masser af sjove forlystelser og uden tvivl noget for dig eller jer, uanset hvad I er til. For eksempel er der både rutsjebaner, radiobiler, karruseller og mere voldsomme forlystelser, hvor man bliver svunget rundt og frem og tilbage.

Derudover er der masser af lækre spisesteder og barer, hvor I kan få stillet både sult og tørst med stort velbehag. Her kan I for eksempel sidde og slappe af mellem turene i rutsjebanen og bare nyde den fantastiske udsigt over vandet.

Der ligger også flere forskellige souvenirbutikker, så I har mulighed for at tage nogle søde eller flotte minder med hjem fra jeres tur. Parken er åben alle dage hele året rundt fra morgen til aften og kan enten besøges for sig eller kombineres med nogle af de andre spændende aktiviteter i Mission Bay. 

Torrey Pines State Reserve – kom ud og vandre i den vilde natur

Torrey Pines State Reserve ligger lidt nord for La Jolla bugten og er en uovertruffen mulighed for at nyde uforstyrret og vild natur på helt tæt hånd.

torrey pines parken i san diego

Både planteliv og dyreliv er rigt i denne nationalpark, og det er et absolut ideelt sted at tage hen, hvis I gerne vil røre jer lidt efter måske at have spist lidt for god mad i Old Town eller på nogle af de mange fristende restauranter og spisesteder rundt omkring San Diego.

De mange vandreture er tydeligt afmærkede, og det er rimeligt simpelt at finde noget, som passer til jeres ønsker og eventuelle begrænsninger. På grund af at parken er blevet så godt bevaret, er det muligt at få øje på den uforstyrrede natur og nyde de fantastiske klippeformationer, som har ligget her i flere hundrede tusind år.

Et besøg i denne nationalpark er også en optimal mulighed for at lære mere om vigtigheden af plante- og dyreliv, og hvordan vi også bevare disse kredsløb til eftertiden. Rejser I for eksempel med børn, eller er du/I interesserede i at vide mere om biokonservering, så er et besøg her en ideel mulighed for en lærerig oplevelse, hvor I med garanti bliver klogere på og gladere for vores grønne planet.

Old Town San Diego – få smag for den hyggelige by

Uanset om I bor i centrum eller ej, så bør I ikke snyde jer selv for et besøg i den gamle bydel. I dette område kan I nyde både smuk arkitektur, den spændende historie som byen gemmer på, samt forkæle både ganer og tunger med læskende drinks og fantastisk velsmagende mad.

lille plads i old town san diego

Der er løbende mange spændende begivenheder i Old Town, og det kan være en god idé at kigge på en eventkalender, inden I tager afsted. For eksempel er der tit musikalske festivaler og koncerter, blandt andet med mexicansk musik eller jazz. Der er også teater og andre forestillinger og opvisninger, lige som der er markedsdage og fejringer af forskellige højtider og helligdage.

Er I interesserede i at vide mere om San Diegos historie, er der rig mulighed for at opfylde dette ønske på jeres besøg i Old Town. I kan blandt andet besøge The Alvarado House fra 1824, hvor søsteren til den sidste californiske guvernør, som var udpeget af Mexico, boede.

Når I er færdige med underholdning, historie og arkitektoniske vidundere, så kan I finde masser af shopping i Old Town også. Der er mange fine ting, og I kan både finde kendte kædeforretninger, og små specialbutikker med kunst, tøj og smykker fra lokale kunstnere og forhandlere.

San Diego Natural History Museum – bliv klogere på både dyr, planeten og videnskab

San Diego Natural History Museum er et rigtig godt bud på en aktivitet, hvis I på en af dagene i løbet af jeres tur skulle støde ind i dårligt vejr. Dog er museet et besøg værd selv i godt vejr, og det vil særligt være interessant for jer, som er fascinerede af dyr, vores klode, rummet og videnskab generelt.

san diego natural history museum med springvandet udenfor ligger i balboa park i san diego

For eksempel kan I se fossiler, som er næsten lige så gamle som jorden selv, eller I kan se, hvordan klodens landskaber har ændret sig gennem mange tusindvis af år.

Museet ligger i Balboa Park og kan på den måde nemt kombineres med en picnic eller besøg på andre museer i nærheden. Museet har åbent hver dag fra morgen til aften og holder kun lukket i forbindelse med jul og Thanksgiving.

Vejret i San Diego

Vejret i San Diego er næsten altid upåklageligt. Med sin beliggenhed tættere på ækvator, svinger temperaturen ikke når så meget som i Danmark selv på tværs af årstiderne. Dog er der stadig langt varmere om sommeren, hvor gennemsnitstemperaturen ligger på 22-23 grader i juli, august og september.

Det er også i løbet af sommeren, hvor der falder mindst nedbør – helt ned til 3 mm i gennemsnit for månederne juni til september. Der er masser af solskinstimer året rundt, og det svinger mellem 7 og 10 timer om dagen fra januar til juli.

Fly til San Diego

Det er nemt at komme fra Danmark til San Diego, men desværre går der ikke direkte fly til San Diego fra Danmark endnu. Til gengæld klares de fleste flyvninger med en enkelt mellemlanding, for eksempel i Oslo, London eller Amsterdam, alt efter hvilket selskab I vælger at flyve med.

I kan også vælge at flyve direkte fra København til Los Angeles og så leje en bil og køre til San Diego. Det er en ganske overkommelig tur, der kun tager knap to timer. På denne måde kan I nyde det flotte landskab undervejs og også se en del af Los Angeles, som er et besøg værd i sig selv.

Når I lejer en bil og kører denne strækning, slipper I for at betale det dyre gebyr, som ofte pålægges, når man afhenter i én stat og aflevere i en anden, men der kan dog forekomme gebyr, hvis I henter i Los Angeles og afleverer bilen i San Diego og flyver videre derfra. Husk altid at undersøge dette, inden I booker bil.

Hotel i San Diego

Det er nemt at finde overnatningsmuligheder i San Diego, og der er noget for både enhver smag og enhver pengepung. For eksempel ligger der smukke og hyggelige boutique hoteller omkring den gamle bydel, men det er også nemt at finde billige og helt udmærkede moteller overalt lidt uden for centrum.

Ønsker I noget mere privat, er det også nemt at finde Bed and Breakfast eller finde overnatning gennem Airbnb.

Det er muligt at finde et dobbeltværelse fra omkring 400 kr. per nat og opefter – det hele afhænger af jeres ønsker, krav og særlige behov.

Related Articles

Leave a Comment