Home Seværdigheder i Europa Seværdigheder i Paris

Seværdigheder i Paris

by Hemingway
historisk billede af arc de triomphe triumfbuen i paris

Kærlighedens by; Paris. Den ultimative romantiske storby for jer, der gerne vil opleve de helt store seværdigheder, shoppe, spise og bare suge den fantastiske atmosfære ind og nyde byens puls.

Paris er en af de ting, man bør opleve i løbet af livet. Det er ikke bare en by stuvende fuld af seværdigheder, det er også en by med en helt fantastisk historie og en kulturarv, der gør den uundgåelig at nævne, når der tales om storbyferier. Herunder kan du læse om de mest spektakulære ting i byen, du bør opleve samt en række mere informative tips angående hotel og fly – kort sagt; alt, hvad du skal vide, inden du booker din tur til Byernes By!

1.  Eiffeltårnet

Det behøver vel egentlig ikke en formel introduktion, men er du i Paris, så er det 324 meter høje tårn ikke til at komme udenom – og hvorfor skulle du også det? Selv om pladsen under tårnet altid myldre med turister, og du skal vente for at få lov at nyde udsigten, så er det alligevel det hele værd!

eiffeltårnet i paris

Lige meget om du har kræfterne til at bestige alle tårnets 1665 trappetrin, eller om du vælger at stoppe på halvvejen, så er det en oplevelse, der ikke kan udelades, når du besøger Byernes By.

Gennem årene er tårnet blevet både solgt af en svindler (af to omgange), malet i flere forskellige farver og senest i år 2000 er det blevet opdateret med en højteknologisk lysinstallation, der har vagt harme blandt pariserne, men stor glæde for turister, der overnatter på hoteller med udsigt til tårnet.

nattebillede af eiffeltårnet i paris

Så kort sagt er du i Paris, så er Eiffeltårnet nummer et på listen over must-see steder, så gør som mere end 200 millioner andre, og nyd Paris fra oven i det knap 150 år gamle tårn.

2.  Montmartre

Montmartre er en bakke midt i Paris, der har givet navn til det omkringliggende område – Paris’ 18. arrondissement. Det er et fantastisk kvarter med en række hyggelige cafeer og en bohemestemning, der kendetegnes af de mange kunstnere, der faldbyder deres værker på et marked. Oprindeligt var området beboet af kunstnere, og kvarteret var væsentlig mere faldefærdigt og løssluppent end i dag, hvor turismen har sat dagsordenen og gjort det hele egent for alle.

hyggelige aftenstemning i montmartre i paris

Går du ned ad trappen foran den imponerende kirke, Sacre Coeur (som du kan læse mere om herunder) kommer du til gengæld lige ned i et af de mere farverige områder i Paris tilsvarende ’Redlight District’ i Amsterdam. Her finder du et rent mekka af sexbutikker og andre dekadente ydelser til salg for penge.

3.  Sacré-Cœur

På toppen af den 130 meter høje bakke Montmartre ligger den fantastiske kirke Sacré-Cœur, der i år (2019) kan fejre hundredåret for sin indvielse i 1919. Kirken er altså forholdsvis ny i forhold til meget andet arkitektur og kultur i Paris, men det gør den bestemt ikke mindre seværdig!

den berømte sacré cœur kirke i paris frankrig

Du kan både vælge at nyde kirken udefra og eventuelt nyde en medbragt madpakke eller spise på en af områdets utallige cafeer, mens du nyder det smukke syn, den store, hvide kirke med runde tårne og kuppeltage udgør.

Det er altid gratis at gå ind i selve kirken, men ønsker du en tur ned i katakomberne eller op i tårnet, så skal du betale entre. Det er alle pengene værd at bevæge sig på ad den lang, smalle og snoede trappe mod tårnets top for at se Paris sprede sig for dine fødder, når du træder ud i solskinnet.

4.  Notre Dame

Den fantastisk smukke og historiske katedral i hjertet af Paris ligger også på listen over ting, der skal opleves, når du besøger byen. Kirken ligger på sin egen ø, og du skal over en af de mange broer for at komme derover – for eksempel kan du vælge at gå en tur over kærlighedsbroen, hvor tusindvis af forelskede par har forseglet kærligheden med en hængelås på broens gitter.

notre dame kirken i paris før branden

15 april 2019 opstod der en kæmpe brand i kirken, der betyder, at den gennem de næste mange år vil være under genopbygning, men heldigvis genstår en stor del af de vigtigste kendetegn, så du stadig kan opleve størstedelen af det fantastiske byggeri i sin oprindelige grandeour.

5.  Triumfbuen

Eller Triumfbuen midt i Paris er også et at de monumenter, der kendetegner Paris, og er du enten fan af eller bekendt med Tour de France, så ved du også, at det er her rytterne slutter deres ugelange tur gennem landet og kører over den endelige målstreg.

historisk billede af arc de triomphe triumfbuen i paris

Triumfbuen blev først begyndt opført under kejser Napoleon som et symbol på den franske hærs storhed, og i dag er den et symbol på de faldne i 1. Verdenskrig.

I forretningskvarteret i Paris findes der den moderne triumfbue, der er en hyldest til menneskeheden og det, vi har opnået. Den blev opført at Mitterand i 1989 og skulle være en modpol til den gamle bue. Begge buerne er et besøg værd – selv om den nyeste i dag bruges som kontorbygning, kan du stadig på tagetagen opleve et museum og en udsigt over byen, der er helt fantastisk. I lige linje ligger den nye og den gamle triumfbue samt Eiffeltårnet, så du kan let pejle vejen gennem Paris’ gader ved hjælp af de tre monumenter.

6.  Louvre

Det kæmpestore museum midt i byen, der ikke alene er kendt for sin omfattende samling af kunst fra de største kunstnere, men også for sin hovedrolle i Dan Browns krimi ’Da Vinci Mysteriet’, som tog verden med storm.

sommerbillede af glaspyramiden ved louvre i paris frankrig

Det er kun siden 1993, at hele slottet har været tilgængeligt for publikum efter den store og omkostelige renovering, der gjorde Louvre til det, vi kender i dag. Slottet er mest kendt for værker som Mona Lisa og Den sidste Nadver, men ud over dem, kan du også opleve en række andre både spændende og storslåede værker fra de største kunstnere gennem tiderne. Er du kunstinteresseret bør du sætte en hel dag af til at gå gennem slottet og indsnuse duften og stemningen blandt nogle af de mest betydningsfulde stykker kunst i verden.

Selv omgivelserne og den moderne underjordiske indgang gennem den prominente glaspyramide midt på slotspladsen er let genkendelige og spiller smukt op imod hinanden som et billede på den brede kunsthistorie de mange rum indeholder.

7.  Versailles

Solkongens palads der ligger omkring 25 km fra Paris. Du kan komme dertil på omkring ½ time i bus, og det er alle minutterne værd, for man tror det ikke, før man har set det selv. Slottet og den tilhørende have er så vanvittigt store, at det skal opleves på førstehånd for at komme til sin ret.  Louis d. 14, også kendt som Solkongen, indrettede slottet i den vildeste luksus med alt, hvad der tilhører i barokkens tankegang.

versailles slottet i paris om sommeren

Det er storhed og overflod i sin reneste form både inde og ude, det ultimative billede på enevældens magt i 1600 og 1700 tallet. Det er ikke kun selve slottet, men også den tilhørende have, der er et besøg værd.

8.  (Forum) Les Halles

Midt i Paris finder du det store, underjordiske indkøbscenter Les Halles. Har finder du shopping og lækker med til gode priser. Ikke kun i selve centeret, men også i gaderne omkring.

forum les halles i paris

Det er et oplagt sted at tage hen for dig, der gerne vil shoppe både high street og klassisk parisisk gademode hos de små, spændende butikker, som franskmændene selv handler i.

Selve område kaldes Les Halles, mens centeret hedder Forum Les Halles og ligger i centrum af det sjove, farverige og spændende område.

For at komme dertil kan du tage metroen og på samme tid opleve Paris’ travleste metrostation, der betjener ikke mindre end 750.000 mennesker hver dag.

Fly til Paris

Du kan flyve fra København til Paris på kun 1,5 time, hvilket gør byen til det oplagte rejsemål for en forlænget weekend eller kort ferie.

Hele året rundt har du rig mulighed for at finde flere afgange om dagen fra stort set alle lufthavne i Danmark – nogle dog med mellemlanding – men alle til overkommelige priser, der som udgangspunkt ligger på under 1000 kroner i gennemsnit og i visse tilfælde også omkring det halve.

Det er en af de destinationer, hvor du stort set altid kan komme af sted, når du ønsker det og finde en fordelagtig pris, selv om du er sent ude med bestillingen.

Det er med andre ord ikke umuligt at smutte en impulsiv tur til Byernes By, uden at blive sat flere måneders løn tilbage.

Hoteller i Paris

Der er noget for alle, når det kommer til overnatninger i Paris. Hvad enten du skal booke til en romantisk miniferie for to eller til hele familien, så kan du finde noget, der passer jeres behov og budget.

Hotellerne ligger fordelt overhele byen, og priserne følger som regel med de forskellige arrondissementer, de ligger i – altså områderne udstikker prisen frem for kun kvaliteten af hotellerne. Vil du gerne bo tæt på de store attraktioner, skal du derfor have flere penge opad lommen, end du skal for den samme kvalitet i et mindre attraktivt område.

Andre muligheder er også hostels, Airbnb og små, lokale bed and breakfast.

Lige meget hvad, så leverer Paris med garanti en fantastisk oplevelse, hver gang du kommer på besøg.

Related Articles

Leave a Comment