Home Seværdigheder i Asien Dubai seværdigheder – en menneskeskabt oase i ørkenen

Dubai seværdigheder – en menneskeskabt oase i ørkenen

by Hemingway
dubai 1563200982

Dubai er teknologiens Mekka, og der er så meget at se i den arabiske by. Arkitektonisk er Dubai vildere end New York, og Burj Khalifa er symbolet på, at man er nået længere end USA, når det kommer til at bygge de helt store og markante bygninger. Læg dertil også verdens eneste syvstjernede hotel i form af Burj Al Arab Jumeirah, og man får hurtigt indtrykket af, hvad Dubai er for en by.

dubai 1563200982

12019 / Pixabay

Dubai har et klima, som er fremragende – også i vintermånederne, hvor man kan få temperaturer op til 26 grader. Rekorden i vintermånederne er varmere end Danmarks varmerekord nogensinde – det siger alt om, hvordan det er at rejse til Dubai.

Dubai har gjort en stor indsats for at markere og cementere sig selv som et sted, hvor der sker store ting. Dubai er er et sted, hvor der er et væld af oplevelser i vente for selv den største jyde med stort J, som ikke lader sig imponere af det mest vanvittige.
Dubai har flot, klassisk arkitektur som følge af dets moskeer, der præger bybilledet, og det er en autentisk oplevelse at tage til Dubai og opleve kaldet til bøn fra minareterne. Dubai er et meget populært sted at besøge for både unge, ældre og familier med børn. Dubai er en by, der har noget til enhver smag.

Dubai Mall

Et interiør, som er overdådigt, og hvor du tilmed finder et akvarium. Der er et vandfald i Dubai Mall, hvor man har lavet statuer få centimeter uden for vandfaldet, så det ligner, at de hopper med hovedspring ned i vandet.

berømt springvand i dubai mall med svømmere på vej ned ad et vandfald

Det er en attraktion, der hvert år tiltrækker intet mindre end 92 millioner besøgende. Det er et shoppingcenter, som får Fields og Fisketorvet til at ligne nedslidte bygninger. Dubai Mall rummer flere luksusforretninger, og så er der også et luksushotel derinde. Læg dertil også 22 biografskærme og 120 restauranter og cafeer. Derudover er der også et uhyggeligt og forladt hus, som kaldes Hysteria. Det er dekoreret med specialeffekter, specielt lys, og der er en skummel atmosfære derinde. Der er også en ægte dinosaurus-fossil. Samtidig er der også et skicenter i Dubai Mall, som vi vender tilbage til længere nede.

Dubai Miracle Garden

Hvis du gerne vil opleve noget, der blæser dig omkuld, så er Dubai Miracle Garden et godt bud. Man kan sige, at hvis ikke du befandt dig i Dubai, men Dubai Miracle Garden i stedet lå i eksempelvis Göteborg, ville effekten måske være større. Men fordi Dubai har så mange utrolige steder, kan det godt gå hen at blive en ”et af mange andre”-oplevelser.

smukt billede fra en solbeskinnet dag i dubai miracle garden i uae

Ikke desto mindre er Dubai Miracle Garden et flot sted, hvor du kan se huse, fly, Mickey Mouse, Burj Khalifa og mange andre ting lavet ud af blomster. Du vil blive overvældet af det farvesyn, du bliver introduceret for i det sekund, du træder ind ad døren til Dubai Miracle Garden, der er populært også hos børn.

The Dubai Fountain

Dubai Fountain er verdens største koreograferede springvandssystem. Endnu et syn, der er rimelig fascinerende, hvis vi nu skal tage de småjyske briller på og underspille lidt. Der spilles ofte musik til seancerne, hvor det hele er koreograferet, og der ikke spares på kreativiteten. Vandfaldet bruges nogle gange for eksempel til at skabe en fyrværkerilignende effekt, hvor vandet går op i luften og med en fælles front skaber et brag med lydeffekter og et brag i luften, hvor alt vandet samles i en vandstråle i luften.

the dubai fountain et koreograferet springvand med musik som vi kender det fra las vegas

Der er mange turister, der hver dag ser det store show, som giver mulighed for at nyde Dubais skyline samtidig med, at man ser på et flot springvandsshow. Hvis du gerne vil have endnu en spektakulær oplevelse og på ny få et indblik i, hvorfor Dubai er så fascinerende, bør du ikke undervurdere The Dubai Fountain.

Burj Khalifa

Verdens højeste bygning. Intet mindre. 829,8 meter. Men det er ikke det eneste punkt, hvor den har en verdensrekord. Det er den højeste bygning, der nogensinde er blevet bygget. Det er den bygning i verden, der har flest etager. Det er den bygning i verden, der har den højeste elevatorinstallation. Det er den bygning i verden med den længste elevatordistance på 504 meter. Det er verdens højeste bygning, hvor man også kan bo.

verdens højeste bygning burj khalifa i dubai uae

Verdens højest beliggende natklub finder man i Burj Khalifa. Verdens højest beliggende restaurant – Burj Khalifa. Fra toppen af Burj Khalifa får du et smukt syn af Dubai, men også af det smukke hav af ørkenlandskab i alle retninger med undtagelse af den side, der har front mod havet.

Burj Khalifa er et symbol på Dubai. Det er dog værd at have for øje, at hvis man lider af højdeskræk, skal man nok ikke besøge verdens højeste bygning. Det kan hurtigt blive en anelse småtraumatiserende.

Ørkentur

En ørkentur i Dubai er det værd. Du får lov til at ride på kamel, og der er barbecue inkluderet i prisen. Du bliver samlet op af en chauffør, der kører dig til ørkenen. Det tager en time. Under køreturen vil du få en masse spændende informationer om Dubais historie fra ørkenlandsby til verdensomspændende by.

kvinde på sandboard på vej ned af en bakke af sand i økenen i dubai

Du vil kunne sandsurfe med sandboard, og du vil dernæst kunne se kameler, som du får lov til at ride. Der vil være ubegrænsede mængder af sodavand og andre drikke, og man vil få tilbudt arabisk kaffe og søde sager. Du kan se solen gå ned, og det er nok noget, du gerne vil fange på kamera. Der vil også være Beduin-aktiviteter. Det vil også være muligt at ryge vandpibe.

I det hele taget er det en meget autentisk arabisk oplevelse, hvor man får et indblik i den energi, der omringer den arabiske halvø. Husk at tildække dig, medmindre du gerne vil have sand i munden og øjnene. For der kommer af og til vindstød i ørkenen.

Ski Dubai

Man forbinder formentlig ikke lige Dubai med ski, men det kan man også. Fordi… det er jo Dubai. Det vil sige, at selvom du befinder dig et ørkenområde, så har man selvfølgelig lige valgt at gøre, så der i Dubai Mall er en afdeling, hvor det er muligt at stå på ski.

ski dubai indendørs skibakker i dubai

Det er verdens tredjestørste indendørs skibakke, man finder i Ski Dubai. Det var den første til at åbne i Mellemøsten. Der er 6000 tons sne i Ski Dubai. Selvom bakkerne er kunstige og indendørs kan det godt betale sig at træne lidt til skituren på samme måde som man ville gøre det, hvis man skulle en tur til Østrig, Italien eller Frankrig for at stå på ski.

Ski Dubai er et godt sted at medbringe børnene, og der er mange, der roser Ski Dubai for at være gode til at lære fra sig både over for børn og voksne.

Der er sågar nogle, der skriver, at de lærte at stå på ski i Dubai af alle steder. Et bevis på, at Dubai ikke ligefrem er et sted, hvor fantasien ikke får frit spil.

Skydive Dubai

Det er en udsigt, du sent vil glemme og et hop, du nok aldrig kommer til at glemme og da slet ikke, hvis det er første gang. Du vil kunne se en masse ørken og vand, hvilket er et særsyn i mange skydive-tilfælde. Du vil kunne se de kunstige øer, Burj Khalifa og hele Dubai.

dubai mall set ovenfra

På en god dag er det muligt at se over til Oman. Skydive Dubai har et godt ry for at være særligt eventyrlystne og innovative, og de har fået væld af gode anmeldelser på Tripadvisor. Det vrimler med gode anmeldelser. Det er Skydives ambition, at alle får et minde for livet, og noget tyder på, at langt de fleste får netop det, når de har skydivet i Dubai.

Vejret i Dubai – grund nok til at tage afsted

 

Fly til Dubai – Sådan kommer du fra Danmark til Dubai

Det er muligt at flyve direkte til Dubai fra Københavns lufthavn, hvor der dagligt afgår Emirates-fly til Dubai. Tre gange om ugen er det muligt at flyve med Norwegian til Dubai, så der er rigeligt med muligheder fra Københavns lufthavn. Det er også muligt at komme til Dubai med mellemlandinger i storbyer som London, Zürich, München, Frankfurt, Amsterdam og lignende.

flyvetur til dubai med emirates airbus 380 kan være den rene luksus

Når du flyver med Emirates til Dubai, får du en oplevelse i høj klasse, da det er det, som Emirates stiler efter: at give store oplevelser. Emirates er kendt for at være et selskab med høj service. Emirates’ airbus A380 er en anmelderrost flyver, og det er den, der tager dig til Dubai.

Hotel i Dubai

Der er et væld af muligheder i Dubai, når det handler om at finde gode hoteller. Der er ikke det hotel, som ikke falder i ens smag. I Dubai er der masser af hoteller til enhver smag, og der findes også fine hostels i Dubai.

Dubai er selvfølgelig kendt for at have utrolige hoteller eksemplificeret med hotellet i Burj Khalifa og det syvstjernede hotel. Det er ganske enkelt svært at forestille sig et sted i verden med så stor en koncentration af hoteller i overdådig luksus. Her er du garanteret en god nattesøvn. Det er dog også muligt at finde hoteller i den lidt billigere ende af skalaen. Det er ikke svært, det er bare at gå et smut på Booking.com, hvor der er rig mulighed for at finde noget til enhver smag og til ethvert prisleje.

Dubai er en by med millioner og atter millioner af turister på årlig basis, hvorfor der selvfølgelig er rigeligt med hotelpladser i byen.

Related Articles

Leave a Comment