Home Artikler På ferie i Sverige: Den klassiske ødegård i træ er klimavenlig hygge for hele familien

På ferie i Sverige: Den klassiske ødegård i træ er klimavenlig hygge for hele familien

by Hemingway
Ødegård

Selvom det ikke er den bedste idé for hverken klimaet eller de fremtidige generationer på Jorden, tager rigtig mange mennesker på ferie på den anden side af kloden. Men man kan både spare klimaet og sine egne penge ved at tage på en lige så dejlig ferie i et af vores smukke nabolande, Sverige. Her er der masser af feriesteder at vælge mellem altid tæt på naturskønne og grønne områder, hvor man kan slappe fuldstændig af og nærmest helt glemme at hverdagen i Danmark ikke er så langt væk igen. Hvis man gerne vil gøre det endnu mere grønt, kan man for eksempel leje, købe eller måske endda bygge et klimavenligt sommerhus, som man kan give videre til den næste generation i familien.

Tag på ferie i et træhus med god samvittighed

Det bliver i stigende sværere at forene lysten til at rejse den halve klode rundt for en ferie med at være klimabevidst. Der er mange forskellige transportalternativer til det klimasvinende fly, som for eksempel bil, tog eller færge. Da den offentlige transport i både Danmark og Sverige er nem at finde rundt i, er det lettere end nogensinde at tage bilen, toget eller færgen til et bæredygtigt træhus i Sverige, hvorefter man kan tage lige derhen hvor man har lyst til i landet uden at bruge en formue på flybilletter. Dermed kan man tage på ferie uden at få dårlig samvittighed overens Co2-udslip. Sverige har desuden masser at byde på hvad angår natur og kultur, hvad enten det er for personen der har besøgt Sverige mange gange eller den der aldrig har sat fod i landet.

Læs mere om træhuse på https://traehus.dk/.

Sundt for miljøet, sundt for familien

Et sommerhus lavet udelukkende af bæredygtigt træ og drevet på bæredygtig energi er ikke blot sundt for miljøet, men også sundt for familien. Idet man befinder sig i et naturskønt område omringet af træer og græs, bliver man automatisk mere glad og afslappet i et træhus end hvis man var på ferie i en larmende storby. At være på ferie i et sommerhus i for eksempel en skov kan gøre underværker for den ellers travle børnefamilie, da alle får en chance for at være sammen med hinanden i afslappede rammer uden at skulle tilbage til den stressende hverdag lige foreløbigt. Hvis man har brug for en pause og hvis sommerhuset er stort nok, kan man gå ind i et af rummene og tage sig lidt tid til en selv.

Tilpasset jeres ønsker og behov

Hvis man gerne vil have tilpasset et sommerhus til sine egne ønsker og behov, kan man med fordel gå skridtet videre og bygge sit eget bæredygtige sommerhus. På denne måde skal man hverken gå på kompromis med størrelse af grund, antal af soveværelser og så videre, som man ellers ville, hvis man blot skulle leje eller købe et sommerhus. Det er selvfølgelig en rigtig god idé at kontakte en professionel og få vendt sine ønsker og behov med vedkommende, inden man går i gang med byggeriet, så det endelige resultat vil stå flot.

Related Articles

Leave a Comment