Home Artikler Tre eksotiske dyr på safari, som du med garanti vil møde

Tre eksotiske dyr på safari, som du med garanti vil møde

by Hemingway
sort næsehorn i afrika

Zebra, gnuer og antiloper er tre dyr, som du med garanti vil støde på, når du tager på safari i Afrika. Til gengæld er der ingen garanti for mødet med andre af Afrikas mest berømte dyrearter, de er nemlig efterhånden mere legendariske end hyppige på savannen. Med lidt tålmodighed og ikke mindst med en god portion held, kan du og familien dog stadig være heldige at opleve the big 5.   

På Safari i Sydafrika og the big 5

En safari i Sydafrika vil byde på rig og mangfoldig natur. De store dyreoplevelser ligger og venter derude i fantastiske nationalparker og i private vildtreservater. Her kan du stadig finde the big 5. The big 5 er en kendt betegnelse fra storvildtsjagt i Afrika.

sort næsehorn i afrika

The Big 5 har ikke noget at gøre med størrelsen på de fem afrikanske dyr, som betegnelsen omfatter. Derimod er udtrykket gammelt og betegner i stedet de fem afrikanske dyr, som i sin tid var sværest og farligst at nedlægge som jagtbytte. De fem dyr er løven, leoparden, det sorte næsehorn, den afrikanske elefant og kafferbøflen.

Nu bruges udtrykket the big 5 i forbindelse med safari og anvendes nu, når man har set de fem forskellige dyr. Det er nemlig lidt af en bedrift, da det den dag i dag, kun er kafferbøflen, som ikke er en truet dyreart.

På rundrejse i Sydafrika

Savanne og safari er fantastiske og store oplevelser, som du aldrig vil glemme efter dit besøg i det sydlige Afrika. I Sydafrika har du ud over de store naturoplevelser også god mulighed for at kombinere din rejse med storby. Et besøg i storbyen Cape Town, er en spændende oplevelse. Her mødes vild natur med moderne storby.

I Sydafrika finder du også Victoria Falls, det verdensberømte vandfald, som med garanti vil tage pusten fra dig. Du vil kunne opleve Sydafrikas højeste og længste bjergkæde Drakensbjergene. Der fra finder du en helt fantastisk udsigt over Blyde River Canyon, som er verdens tredje største kløft. Vil du gerne opleve mere og komme tættere på landet, så besøg Sudwalas grotterne, som er millioner år gamle.  

Blyde River Canyon

UteHeine / Pixabay

 

De tre eksotiske uden for din dør

Når du besøger Sydafrika og gerne vil møde naturen helt tæt på, så kan det være en god ide at indlogere dig i en af de etablerede loger, som findes i de forskellige reservater. Her fra kan du fra din terrasse opleve både zebra, antiloper og gnuer komme vandrende mod kølige vandhuller ved solnedgang. Det er noget helt særligt at sidde på egen terrasse og opleve savannens dyr og de lyde, som savannen giver fra sig konstant.

Antiloper i Afrika

Darilon / Pixabay

Der er ikke noget, som solopgang og en savanne, som vågner uden for din dør. Måske er zebraen, antilopen og gnuen ikke på listen over the big 5. Til gengæld er de alle tre fascinerende og smukke i deres vante omgivelser. Det er bare federe at opleve zoologisk haves dyr i deres rette elementer. På den måde vil du vende hjem med bagagen fuld af autenticitet

Related Articles

Leave a Comment