Home Seværdigheder i Europa De bedste Amsterdam seværdigheder >> stor guide

De bedste Amsterdam seværdigheder >> stor guide

by Hemingway
keukenhof blomsterhave i amsterdam

Drømmer du om en rejse til Amsterdam? Sejlture ned af kanalerne, udsigten ud over tulipanmarkerne, slentreture ned ad byens smalle gader, besøg i Anne Franks Hus og de spændende kunstmuseer. Der er mange fantastiske oplevelser, der venter på dig i Amsterdam.

Amsterdam er en charmerende storby, der bobler af historie og kultur. Du kan både nyde godt af byens lækre mad, og de gode shopping muligheder. Dette er den perfekte rejsedestination til dig, der elsker storbyens muligheder, men sætter pris på historisk charme og hyggelige gader.

Byen rummer et helt museumskvarter, så hvis du interesserer dig for kunst, er du kommet til det helt rette sted. Hvis du er vild med at shoppe, er Amsterdam også stedet for dig. Du kan finde alt fra små lokale shops på sidegaderne til store pulserende shopping centre.

Gå på opdagelse i byens gader og oplev de skjulte natklubber, kaffebarer og andre gemte skatte. Byen har nemlig så meget forskelligt at byde på, at du næppe når at opleve det hele. Læs med her, og bliv guidet gennem din rejse til Amsterdam, så du får det maksimale ud af din tur.

Oplev Amsterdam fra et andet perspektiv med kanalrundfart

Amsterdams kanaler giver dig følelsen af at være i Venedig. Du vil møde kanalerne over det hele i byen, hvilket skaber en helt særlig stemning. Kanalrundfart i disse kanaler er derfor en oplevelse, du ikke vil gå glip af, når du er i byen. Det er en fortryllende måde at opleve Amsterdam på.

kanalrundfart i amsterdam

Der er masser af udbydere af oplevelsen, så du kan frit vælge det tilbud, du bedst synes om. Der er nemlig forskel på bådenes størrelse, længden af turen, og hvornår på dagen I sejler. Ofte varer turene omkring 1,5 time, hvor I sejler omkring i den historie bymidte, under broer og forbi slotte og købmandsgårde.

Hør den engelsktalende guide fortælle om byens historie og udpege de lokale hotspots. Sejlturen kan foregå midt på dagen, eller du kan nyde solnedgangen og den oplyste by ved at vælge en aftensejltur.

Rijksmuseum, Hollands største museum

Rijksmuseum er et af Hollands største attraktioner. Museet er kæmpe stort og rummer mange kunstskatte. Faktisk kan du finde hele 7 millioner stykker kunst derinde. Udover de mange betydningsfulde kunstskatte, kan du også opleve det enorme bibliotek. Ofte er der også mange forskellige udstillinger med blandt andet forskelligt traditionelt kunsthåndværk, middelalderskulpturer og moderne kunst.

udendørs billede af rijksmuseum i amsterdam 1

Dette museum er absolut en oplevelse, uanset om du er kunstentusiast eller ej. Book en guidet tur rundt på museet for at få det maksimale ud af dit besøg. Hør den engelsktalende guide fortælle om de vigtigste værker af eksempelvis Rembrandt, Johannes Vermeer, Frans Hals og Jan Steen.

Oplev Rijkmuseums brede vifte af kunstoplevelser, der går på tværs af både perioder, form og nationalitet.

Få en autentisk oplevelse i Anne Franks Hus

En af de seværdigheder, som man absolut bør opleve, når man er i Amsterdam, er Anne Franks Hus. Dette er det faktiske hus, som skjulte Frank familien under 2. Verdenskrig. Stedet giver et hårdrejsende indblik i krigens grufulde virkelighed, som Anne Frank og så mange andre, led under. I huset kan du se det loft, hvor de to familier skjulte sig.

anne franks hus turister tager billeder foran hoveddøren amsterdam

I huset er også den verdensberømte dagbog, som Anne Frank førte under krigens rædsler, udstillet. En uforglemmelig oplevelse, der sætter sig fast i din erindring.

Museet ligger i Prinsengracht nr. 26. Det åbnede i 1960 og har over 1 million besøgende årligt. Stedet er absolut et besøg værd.

Besøg Keukenhof, verdens største blomsterhave

Lidt uden for Amsterdam ligger byen Lisse. Her ligger verdens største blomsterpark, der rummer over 7 millioner blomster. Kan du forestille dig det imponerende syn?

keukenhof blomsterhave i amsterdam

Haven blev oprindeligt anlagt som køkkenhave til slottet Teylingen i det 15. århundrede. I dag rummer blomsterparken 800 forskellige sorter af tulipaner og har årligt over 1 million besøgende. Og dette er i løbet af den relativt korte periode, haven har åbent. For du kan nemlig ikke nyde haven hele året. Faktisk har den oftest kun åbent mellem marts og maj. Vær sikker på at have tjekket datoerne for sæsonen inden rejsen, da det varierer lidt fra år til år. Hele foråret holder parken forskellige events og festivaller, som man kan deltage i.

billede af keukenhof blomsterhave i amsterdam

Hvis du vil opleve det spektakulære syn af 7 millioner farvestrålende blomster, så planlæg en tur ud af byen en dag og tag til Keukenhof. Det bedste tidspunkt at opleve parken på er typisk fra midt marts til slut april.

Tag på det ekstraordinære Van Gogh Museum

Her kan du se verdens største udstilling af Van Goghs værker. Dette omfatter både omkring 200 malerier og 550 skitser. Herudover kan du se flere hundrede breve, som Van Gogh har skrevet, der også er udstillet på museet. Der er også udstillinger af udvalgte værker af Van Goghs venner.

vang gogh museet i amsterdam

Hvis du har en smule interesse i kunst, er dette museum et must, når du er i Amsterdam. Selvom du ikke er kunstinteresseret er museet stadig en stor kulturel oplevelse. Museet har næsten 2 millioner besøgende hvert år.

turister tager billeder af malerierne på van gogh museet i amsterdam holland

Du kan med fordel booke en rundvisning på museet, så du kan blive guidet gennem forståelsen af kunsten. Her vil du høre om kunstnerens liv, samt hvordan hans liv og samtiden har påvirket de forskellige faser i hans kunstneriske arbejde.

Shopping og spisesteder i Amsterdam

Amsterdam er både kendt for de smukke handelsgader og de mange stemningsfyldte caféer. Hvis du tager på shoppetur, har du mulighed for at udforske byens små fine gader med lokalproducerede varer og specialiteter. Byen byder også på mange gode shopping centre. Hvis du er på udkig efter designertøj, er P.C. Hooftstraat stedet. Der er også flere markeder rundt omkring i byen, du kan besøge. Blandt andet er der et rigtig godt blomstermarked i centrum, der hedder Bloemenmarkt, hvor du både kan købe de smukkeste blomster og masser af forskellige souvenirs.

Amsterdams gader bugner af caféer. Både kædecaféer du kender, men også et utal af hyggelige Hollandske spisesteder og kaffebarer. Vær dog opmærksom på, at der i Amsterdam er stor forskel på en kaffebar og en café.

the bulldog en coffee shop i amsterdam hvor man lovligt kan købe hash og andre cannabis produkter

Hvis du går ind på en kaffebar (coffee shop), kan du forvente, at der bliver røget masser af cannnabis, hvilket er lovligt på mange af byens kaffebarer. Hvis du bare er ude efter en kop kaffe og ikke er interesseret i at gå på kaffebar på Hollandsk manér, vil du måske føle dig bedre tilpas på en café.

Slå dig løs i byens natteliv

Amsterdam kommer virkelig til live om aftenen. Du kan finde alt fra små, hyggelige barer til de store diskoteker. Så lige meget om du skal danse til den lyse morgen, eller du bare lige skal ud og have et enkelt drink, kan du helt sikkert finde stedet.

Et af de mere berømte steder at gå i byen, er i Red Light District, hvor der altid er liv.

red light district i amsterdam i holland 1

Mange af barerne er flere hundrede år gamle, hvilket giver et helt særlig stemning. Du vil også kunne opleve nogle af Hollændernes nationale drikketraditioner, som byens dygtige bartenderer helt sikkert gerne vil dele med dig.

Vejret i Amsterdam

 

Fly til Amsterdam

Der er ofte gode muligheder for at finde billige fly til Amsterdam fra Danmark. Ofte er de billigste billetter fra København, hvorfra flyveturen ikke tager mere end halvanden time. Du kan også ofte finde direkte rejser fra Billund eller Aalborg til overkommelige priser. Du kan også flyve fra Aarhus, men her har du ofte en mellemlanding i København.

Du kan vælge mellem mange forskellige flyselskaber, og der er ofte mange afgange hver dag, uanset hvor i Danmark du flyver fra.

Fra lufthavnen i Amsterdam er der gode muligheder for at tage både tog og bus ind til byen. Her ender du på Amsterdam Hovedbanegård, og du kan så herfra tage et tog eller en bus til dit hotel eller blot gå, hvis du bor centralt.

Hotel i Amsterdam

I forhold til overnatning i Amsterdam, har du alle muligheder. Selvfølgelig er der et væld af forskellige hoteller, der hver har et personlig præg og en masse at byde på, men du kan også vælge at bo i en lejlighed, på et Bed & Breakfast, få en autentisk oplevelse med et homestay, sove i en husbåd eller booke gennem Airbnb. Der er ikke nogen af tingene, der nødvendigvis giver en bedre oplevelse end andre. Der er noget til enhver smag og enhver prisklasse.

Priserne bliver naturligvis højere, jo bedre beliggenhed overnatningen har. Men det har dog sine fordele at vælge sin overnatning centralt, da dette gør, at du vil kunne gå rundt til mange af byens oplevelser. Dette er især en fordel, hvis du synes det er træls at skulle med bus eller tog, hver gang du vil noget.

Book din tur med det samme

Hvis du, efter at have læst denne guide, ikke kan vente med at besøge byen, er det bare med at komme afsted. De fleste vil nemt kunne bruge en uge her, men hvis en weekend er alt, du har til rådighed, kan du også sagtens nå at forelske dig i byen på bare tre dage. Ellers er det helt sikkert et sted, du kommer til at vende tilbage til, når først du har mærket stemningen i byen. Lad din næste storbyferie gå til Amsterdam.

Related Articles

Leave a Comment