Home Seværdigheder i Europa Seværdigheder i Madrid

Seværdigheder i Madrid

by Hemingway
spektakulært billede af aftenbeslysning på plaza de cibeles i madrid

Madrid er Spaniens hovedstad, og byen har lidt over 3,2 millioner indbyggere. Byen er mange hundrede år gammel, og har haft stor indflydelse på Europæisk historie. Helt tilbage i det 9.århundrede blev Madrid grundlagt og i 1561 gjorde Filip 2. den til Spaniens hovedstad. Man må sige det er nemt og hurtigt at komme til Madrid, og det tager således ikke mere end 3,5 time fra København til Madrid.

Om du er til shopping, kulinariske oplevelser eller interesseret i historie, har denne by alt hvad du kunne ønske dig. Derudover byder Madrid også på et fantastisk natteliv, og der er også masser af kultur at besøge. Madrid har et stort udbud af museer, koncerterer og teater. Vi har her samlet et lille overblik over hvad du kan opleve i denne spændende metropol.

Besøg det kongelige slot Palacio Real de Madrid

Hvis du søger efter en ud over det sædvanlige, er der ingen tvivl, om at du skal besøge det smukke kongelige slot Palacio Real de Madrid, som er det officielle hjemsted for den spanske kongefamilie.

palacio real de madrid er det officielle hjemsted for den spanske kongefamilie og det største royale palads i europa

Den kongelige familie bruger dog ikke slottet, men det er blevet en massiv turistattraktion. Dette slot er virkelig imponerende, og det har ikke mindre end 3,418 værelser, hvilket gør det til det største palads i hele Europa. De dele af slottet, der er åbne for turister, byder på en fantastisk samling af kunst og kultur.

Oplev ægte fodboldromantik på Santiago Bernabeu

Hvis du er vild med fodbold, er der ingen tvivl, om du har hørt om det legendariske stadion Santiago Bernabeu, der er hjemmebane for Madrid. Klubben blev grundlagt i1902, og hvis du har mulighed for at få billetter, må du ikke gå glip af denne ikoniske mulighed.

santiago bernabeu stadion er den berømte hjemmebane for fodboldholdet real madrid fodbold

Men selv hvis du ikke skulle være så heldig at få billet til en hjemmekamp, kan du stadig få en rundtur på dette imponerende stadion med plads til over 85.000 tilskuer. Her kan du også købe merchandise og se Real Madrid-museet.

Gå en tur, og nyd en picnic i Casa de Campo

Få en herlig smuk naturoplevelse, og besøg Casa de Campo. Denne imponerende naturpark er over fem gange så stor som Central Park, og den er fuld af fascinerende dyr. Den er den perfekte udflugt til en romantisk picnic med kæresten, og der er masser af skønne steder at slå sig ned og nyde en afslappet dag.

Som sagt er der masser af spændende dyr i parken, du kan blandt andet se søde egern, flotte fugle, blandt andet høge, og derudover ræve. Men udover at være en skøn park er der også både et akvarium og en zoologisk have i Casa de Campo. Her kan du se masser af vilde dyr fra hele verden, og to pandaer trækker meget opmærksomhed. Men ikke nok med denne store park, så vil inden længe blive tilført yderligere 30 km grønt område og stier langs Manzanares-floden.

manzanares broen i madrid i området ved casa de campo parken

Vi anbefaler, at I holder øje med arrangementer i parken, når I besøger Madrid. Der er således masser af gratis koncerter, og det er en sand fornøjelse at opleve de mange kunstnere og se, hvordan de lokale nyder musikken.

Besøg det spændende museum Prado Museum

Når du besøger Madrid, må du ikke snyde dig selv for et besøg på Prado Museum (Museo Nacional del Prado). En af Madrids mest berømte museer, den elegante Museo Nacional del Prado, er konsekvent udråbt af rejsende som et must-see.

prado museet i madrid set belyst udefra om natten

Åbnet i 1819 til opmuntring af dronning Maria Isabel de Braganza (kong Ferdinand VIIs kone) indeholder museet 8.600 malerier og mere end 700 skulpturer med spanske, italienske og flamske kunstarter. Blandt de mest kendte værker er blandt andet Velazquez ‘Las Meninas’ Goya’s ‘Tredje maj 1808’, El Greco’s ’Hyrdernes Beundring’. Dette museum er så stort og omfangsrigt, at vi anbefaler, at I afsætter en hel dag, så I kan få fyld udbytte af museet.

Nyd aften og nattelivet omkring Puerta del Sol

Det sande centrum af Madrid – kilometer nul – Puerta del Sol fylder med spurting springvand, butikker, restauranter og masser af mennesker. Hvis du leder efter et sted at hvile dine fødder efter en lang dag med shopping eller et roligt sted at bo, er Sol ikke stedet.

juletid på puerta del sol i madrid spanien

Området er altid overfyldt, især om natten, når byen kommer til live med folk, der går gennem dette spændende område og ser på fest i nogle af Madrids vildeste barer og natklubber (hvoraf mange er beliggende i Sol). Så hvis du er til fest og farver, bør du bestemt ikke snyde dig selv for at se dette pulserende sted. Madrid er fuld af barer og klubber, og det er en god ide at give sig lidt tid til at undersøge, hvad slags musik de spiller på de forskellige klubber. På den måde kan du finde det sted, der passer til dig og få en herligt oplevelse.

Besøg Madrids berømte vartegn Plaza de Cibeles

Det er gratis at besøge Plaza de Cibeles, som anses for at være den mest berømte sted i Madrid. Placeret på stedet Calle de Alcalá (som fører ind i Sol) og støder op til Paseo del Prado/Paseo de Recoletos, er pladsen og dens fantastiske arkitektur som en magnet for turister.

spektakulært billede af aftenbeslysning på plaza de cibeles i madrid

Hovedbygningen på pladsen, Cibeles-paladset, var tidligere et posthus, det er nu blevet Madrids rådhus. Plazaens springvand har den romerske gudinde Cybele, “Moderen over alle mødre”, der repræsenterer frugtbarhed. Gudinden er uofficielt blevet symbol på byens fodboldhold, Real Madrid. Når Real Madrid eller det spanske landshold vinder en titel, holder byen en parade, der slutter i Cibeles med en af spillerne, der fastgør holdets flag til Cybele.

Spis, drik, og shop på Mercado San Miguel

Mercado San Miguel er et marked, der er meget smukt, og det er et populært stop for turister til Madrid, især da den ligger lige uden for Plaza Mayor.

kæmpe udvalg af spansk skinke på markedet i san miguel mercado san miguel madrid

Her kan du købe noget vin, tage en cocktail, juice eller kaffe, snack på en række færdigretter eller hente nogle ingredienser til frokost eller aftensmad fra frugt-, skaldyrs- og kødboderne. Hvis du er vild med mad, bør du helt sikkert tjekke dine mange madretter ud og gå på opdagelse i den herlige spanske madkultur og smage på de mange lækre spanske vine.

billede af er virkelig fyldt mercado san miguel i madrid mange kommer for at spise

Gå på shoppetur på El Rastro Markedet

Hvis du har et par timer til at gå på indkøb, anbefaler vi et besøg til El Rastro Markedet.

Stå af på metrostationen La Latina og gå ned Calle de las Maldonadas til et af Spaniens mest populære loppemarkeder, El Rastro. Det går helt tilbage til det 15. århundrede. Markedet starter på Plaza de Cascorro og er primært koncentreret på Calle de la Ribera de Curtidores, der slutter ved Ronda de Toledo. Gaderne, herunder også Calle San Cayetano, er fyldt med hundredvis af handlende, der sælger alt fra skøre og sjove souvenirs til kunst og antikviteter og endda dagligdags husholdningsartikler.

loppemarked på el rastro marked i madrid

Her kan du gøre nogle meget gode køb, men vi anbefaler, at du kigger dig for, da du også let kan blive snydt. Men det er et rigtig godt sted at købe tøj, og hvis du holder af hatte, er der gode indkøb at gøre.

Markedet er kun åbent om søndagen og helligdage fra kl. 9 til kl.14. Planlæg at komme der tidligt, da der kommer rigtig mange mennesker på markedet.

Vejret i Madrid

 

Fly til Madrid

Madrid ligger lidt over 2000 kilometer væk fra København, men det tager ikke med end tre en halv time at flyve fra Kastrup til København. Der er masser daglige afgange til Spaniens hovedstad fra både Billund og Københavns Lufthavn. Der er en lang række forskellige flyselskaber, der flyver til Madrid fra Danmark blandt andet SAS, Norwegian, Iberia, Ryanair, SWISS og Lufthansa. Det er en god ide at bestille en momsfri flybillet i god tid, da du på den måde ofte får en billigere pris.

Hotel i Madrid – Masser af overnatningsmuligheder i Madrid

Der er masser af lækre og spændende hoteller, og der er noget for enhver pengepung. Vi har samlet en lille oversigt over nogle af de bedste hoteller til prisen, og som byder på noget ud over det sædvanlige:

  • Amor de Dios 17 Boutique Hotel: Dette charmerende Lejlighedshotel ligger i hjertet af Madrid og er perfekt til to personer. I lejligheden er der gratis Wi-Fi, TV, ovn, komfur, kaffemaskine, mikrobølgeovn med videre. Der er adgang til terrasse, og du er under en kilometer væk fra Puerta del Sol og under 20 kilometer væk fra lufthavnen.
  • Eurostars Madrid Gran: Hvis du vil bo på et lækkert hotel midt i Madrid, er Eurostars Madrid Gran det helt oplagte valgt. Stilen er moderne og enkel, og der er gratis internet og stort tv med masser af kanaler. Du bor kun et stenkast væk fra den pulserede gade Gran Via, og mange af hotellets værelser har altan.
  • 7 Islas Hotel: Dette lækre hotel ligger meget centralt, og der er på den må de ikke langt fra det berømte Prado-museum. Metrostationen Gran Víam ligger kun et par hundrede meter væk. På 7 Islas Hotel er der en lille café, og hotellet er placeret tæt på barer og restauranter, og der er også masser muligheder for at shoppe i en gåafstand fra hotellet.

Related Articles

Leave a Comment