Home Seværdigheder i Europa London seværdigheder – Europas mest populære ferieby

London seværdigheder – Europas mest populære ferieby

by Hemingway
klassisk rød dobbeltdækker bybus i london

Hvis du har planlagt en tur til London eller blot overvejer det, så har vi lige det, du har brug for. Her har samlet en liste over de sjoveste og mest spændende seværdigheder, og vi har varieret det, så der er noget for enhver smag.
Herudover kan du også blive klogere på, hvordan du finder det bedste og billigste fly samt hotel i byen.

Der er noget helt specielt over storbyferier, og da det nok ikke er på grund af det solrige klima, at mange mennesker besøger London hvert år, så må der jo være noget andet, der trækker. London er en utroligt kulturel by, hvor der er en masse muligheder for at få nogle helt fantastiske oplevelser. Her kan du opleve alt fra historisk arkitektur til eksotisk streetfood, så ligegyldigt hvad du er til, så er vi sikre på, at du kan finde det på en storbyferie til London. Herudover er der en masse sjove seværdigheder, som henvender sig både til børn og voksne.

London Eye

London Eye må uden tvivl være den mest ikoniske attraktion, som London har at byde på. Du finder attraktionen i London Centrum i nærheden af Waterloo Central, og pariserhjulet ligger lige ud til Themsen.

london eye pariserhjul ved themsen
Du vil blive løftet op mod himlen, og på en klar dag, hvor sigtbarheden er god, kan du faktisk se helt op til 40 kilometer ud i horisonten. Heroppe fra får du en fantastisk udsigt over London, og du kan se, hvordan Themsen slynger sig igennem storbyen.

London Eye består af en række Kupler, hvori der kan være helt op til 28 mennesker, så der er altså rig mulighed for at tage hele familien med – hvis de altså ikke lider af højdeskræk.

Inden du kommer ombord, vil der være et sikkerhedstjek, og du skal nok forbedrede de små på, at der kan være lidt kø, da dette er et klart must for langt de fleste turister.

Bådture på Themsen

London Eye ligger, som sagt, lige ud til Themsen, så når du alligevel er der, kan du jo tage på en lækker bådtur. Der findes et utal af forskellige ’havne’, hvor man kan stige på og få en uforglemmelig tur.

themsen set ovenfra med overblik over hvordan den slanger sig gennem london
Det er dog ikke kun inde omkring centrum, at dette er muligt. Hvis du gerne vil sejle igennem byens indre, kan du det, men der er også mulighed for at få sejlture længere væk fra centrum, hvis du hellere vil opleve lidt natur og de mindre befolkede steder i byen.

En af de klart mest populære steder ligger lige omkring Tower Bridge. Her kan du opleve at sejle under den ikoniske bro, hvilket rigtig mange mennesker vælger at gøre hvert eneste år. På de fleste både må du medbringe mad og drikkevarer, mens du andre steder bliver nødt til at købe det.

Madam Tussauds

Madam Tussauds har du sikkert hørt om eller set billeder fra, selvom du aldrig har været i London. Dette er et af de mest kendte steder i byen, hvor du kan tage billeder med voksfigurer af kendte mennesker.

madame tussauds voksmuseum i london

Du finder også Madam Tussauds i andre storbyer, men den i London var den første, der slog dørene op, så hvis du gerne vil have den originale oplevelse, så er dette uden tvivl stedet at besøge.

Her kan du tage billeder med fodboldlegender, skuespillere og fiktive karakterer, som du måske aldrig kommer til at møde i den virkelige verden. Ligesom London Eye er dette et utroligt besøgt sted – især i weekender, så hvis I vil sikre jer en billet, kan I med fordel købe disse, inden I tager afsted.

Skygarden

Skygarden er et helt fantastisk sted, der ligger mellem London Eye og Tower Bridge. Her kan du komme op i højhuset, der huser hele 35 etager. Herfra er der en fantastisk udsigt over byen, og vil du høre noget, der er endnu bedre? Det er ganske gratis.

de besøgende nyder udsigten fra sky garden i london

Sky garden er ligesom en offentlig park – på en måde. Det er nemlig lidt mere krævende at komme ind. Du skal reservere tid til dit besøg, som maksimum må vare i én time. Dette er dog også rigeligt med tid til at gå rundt og nyde udsigten. Du kan endda stige ud på en balkon, hvis du altså har nerverne til det.
Fra de store vinduer har du udsigt over hele byen, og ikke langt derfra ligger Tower Bridge samt Tower of London. I haven kan du også købe forfriskelser, som du kan nyde sammen med udsigten.

Turistbusser i London

Nu tager vi ned på landjorden igen, der er nemlig også masser af attraktioner til de personer, der ikke er helt så glade for højder.

klassisk rød dobbeltdækker bybus i london

Der kører blandt andet en lang række af turistbusser rundt i London, så du kan komme på sightseeing i hele byen. Det er nemlig ingen hemmelighed, at London er en kolossal stor by, og selvom mange attraktioner ligner, at de ligger tæt på hinanden, når du kigger på kortet, så vil du ende med utroligt ømme fødder, hvis du skal gå hele vejen.

For et mindre beløb kan du derfor købe et dagskort til disse busser, som kører rundt forbi alle de største attraktioner. Mange af disse er dobbeltdækkere, hvor anden etage ikke er overdækket. Så hvis solen skinner, og du har ømme fødder, så er dette en ultimative løsning, hvis dagen stadig skal bruges på sightseeing.

Musicals i London

London er uden tvivl et besøg værd, hvis du er kulturinteresseret. Her finder du en masse forskellige teatre, der tilbyder både store musicals og klassiske teaterstykker. Hvis du skal ind og se en af de meget populære musicals, skal du dog have den store pengepung fra, da billetter godt kan være meget dyre.

stort udvalg af musicals i london her på leicester square
Men de forskellige shows er virkeligt et must, hvis du interesserer dig blot en lille smule for den slags.
Herudover skal du til tider være hurtig, hvis du gerne vil sikre dig og familien nogle gode pladser, da nogle musicals bliver udsolgt ualmindeligt hurtigt.

Harry Potter World

Er du en af de personer, der godt kan lide at forsvinde ind i eventyrets univers? Så er du langtfra alene, og du har muligheden i London.

kostumer fra harry potter filmene fremvise i harry potter world i london warner bros studios
London er nemlig hjemmet for det studie og flere af de steder, der bliver filmet fra i Harry Potter. Du kan blandt andet besøge Harry Potter World, som du finder i Warner Bros Studio i London. Hvis du køber billetter til denne attraktion, vil du komme rundt og se nogle af de helt fantastiske filmstudier – for eksempel slottet Hogwarts.
Herudover kan du besøge en bar, hvor du kan brygge dine egne eliksirer (drinks) i sand Harry Potter facon, eller du kan besøge Kings Cross Station, hvor du kan se perron 9 ¾.

Vejret i London

 

Fly til London

Hvis du gerne vil besøge London og endnu ikke har bestilt dine flybilletter, så vær bare rolig. Der er nemlig masser af muligheder for at flyve til London fra Danmark.

Fra Billund lufthavn kan du primært flyve til London Stansted eller London Heathrow. Du vil ofte kunne finde nogle vildt billige billetter til Stansted, men du skal huske på, at denne lufthavn ligger et godt stykke væk fra byen, og derfor skal du betale for transport fra lufthavnen, hvilket kan være både dyrt og tidskrævende. Hvis du derimod flyver til Heathrow, så er du allerede meget tæt på London Centrum, og det er virkeligt let og billigt at komme videre ind til byen. Du kan ofte finde en tur-retur billet fra Billund til Heathrow for omkring 1.000 kroner.

Fra Københavns lufthavn kan du blandt andet flyve til Gatwick, Luton, Stansted og Heathrow. Luton ligger ligesom Stansted et stykke uden for byen, mens Gatwick lufthavn ligger ret centralt.

Alt i alt er London en virkeligt let by at komme til, og det koster ikke mange penge. Hvis du rejser uden bagage fra Billund til Stansted (enkeltvejs), kan du faktisk have chancen for at finde nogle af de billigste flybilletter i Danmark, som til tider kommer ned under 100 kroner.

Hotel i London

Du kan finde hoteller i London i alle prisklasser. Du kan finde de helt billige budget-hoteller, som kan købes til mellem 100 og 300 kroner pr. nat. Disse er ofte ganske fine, hvis man blot skal have et par overnatninger og ikke vil befinde sig meget på hotellet. Herudover skal du dog ofte betale ekstra for morgenmad, og du vil ofte have et stykke vej til centrum.

Du finder også et hav af hoteller, der ligger i prisklassen mellem 500 og 800 kroner pr. nat. For denne pris kan du få et flot hotelværelse med en nogenlunde beliggenhed og en lækker morgenmadsbuffet. Herudover har de naturligvis også de helt fine hoteller i centrum, som godt kan koste et stykke over 1.000 kroner pr. overnatning.

Hvis du rejser på budget, er det også muligt at finde hostels, der ligger ret centralt. Disse kan oftest findes til en pris, der ligger mellem 10 og 20 pund (85 og 170 kroner pr. nat).

Det er altså muligt at tage på en lækker storbyferie til London, ligegyldigt hvad du vil opleve, og hvor stort budgettet er.

Related Articles

Leave a Comment