Home Seværdigheder i Europa Seværdigheder i og omkring Athen

Seværdigheder i og omkring Athen

by Hemingway
athens 1563208075

Overvejer du at tage på en storbyferie, så vil Athen være et godt bud. Grækenlands hovedsted emmer af historie og kultur.
I antikken var Athen en af de vigtigste byer. Det var den ledende by i oldtidens Grækenland.

Athen er en af de byer i Europa, som kan spores længst tilbage i tiden. Byen har været beboet i over 3000 år. Athen er en væsentlig årsag til den vestlige verdens civilisation.

athens 1563208075

Dias12 / Pixabay

Klimaet i Athen er primært tørt. Om sommeren bliver der meget varmt. Gerne 36 grader og gerne mere. Det regner sjældent om sommeren. Om vinteren kan der forekomme sne og frost ned til -5 grader, men kun i få dage.

Athen har i mange år været velbesøgt af turister, og der kommer fortsat flere og flere turister til byen. Der er mange attraktioner og seværdigheder at se i byen, som klart er et besøg værd.

Akropolis er den mest besøgte seværdighed

På græsk betyder Akropolis ”høj by”. Tidligere var det nemlig praktisk for indbyggerne at bosætte sig højt for derfor bedre at være i stand til at forsvare sig, hvis der skulle komme fjender til. I antikken var der nemlig hyppigt krig i Athen. Derfor var Akropolis en væsentlig årsag til, at der var overlevne tilbage i byen.

Akropolis i Athen
Akropolis består af en 150 meter flad klippe midt i selve byen. På det flade klippestykke er der mere end 20 seværdige bygninger. Det er svært at besøge Athen uden at se Akropolis, hvis man er en smule historisk interesseret.

På Akropolis ligger der også et museum. Her finder man en masse spændende historiske oplysninger. Man finder også et af verdens mest kendte templer, nemlig Parthenon, der er opført som en hyldest til Athene den græske gudinde. Det er også et symbol på Grækenlands sejr over perserne.

ruiner af parthenon templet i akropolis uden for athen i grækenland ferie

Akropolis huser også verdens første teater, Dionysos. Teateret har en rund form, og dets scene ligger mod syd.

Akropolis dionysos teatret

Det arkæologiske nationalmuseum

Hvis man er interesseret i historie og finder den antikke kultur spændende, så vil det på et Athenbesøg være helt oplagt at tage på det arkæologiske nationalmuseum. Museet stammer helt tilbage fra 1829, hvor det blev bygget. Her er der mange oplysninger om den græske kultur, og man vil kunne se smykker, statuer, vaser og meget andet.

På museet får man masser af historie om Grækenland og Athen. Da byen er så gammel, som den er, så er der selvfølgelig også meget historie og kultur tilknyttet, som er spændende at lære om.

Agora og templet Hefaistos

Agora var i antikkens Athen samlingsstedet for borgerne. Herfra fandt både det religiøse og det politiske liv sted. Derfor var der ofte et livligt liv omkring Agora. Området omkring Agora ligner stadig på mange punkter den klassiske gamle Grækenland, og der står fortsat flere bygninger tilbage fra oldtiden.

hefaistos templet ved athen også kalde hephaestus
En af disse gamle bygninger er Hefaistostemplet. Det blev opført 415 f.Kr. og består endnu. Templet blev bygget til ære for den græske gud Hefaistos, men også for gudinden Athene. Templet har også været anvendt som en kirke.
Dette er ligeledes et velbesøgt turistmål, da området har ufatteligt meget historie.

Panathinaiko Stadion

Panathinaiko Stadion blev opført i 566 f.Kr. I 329 f.Kr. blev det dog genopbygget og denne gang blev det opført i marmor. Det er sidenhen blevet renoveret flere gange, da det har været brugt flittigt, og fordi det ønskes bevaret.
Stadionet er blevet anvendt til sport i flere hundrede år. Helt tilbage i antikken og frem til nu.

panathinaiko stadion ved athen i grækenland en flot attraktion
Fra 1896 blev der afholdt de første af de moderne olympiske lege. Da stadionet gennemgik en større renovation i 2000, kunne det anvendes ved de olympiske lege, der fandt sted i Grækenlands Athen i 2004.
Tidligere var der plads til over 80.000 mennesker på stadionet, men i dag er der plads til 45.000 mennesker.
Hvis man er glad for sport eller blot vil mærke et stort historisk sus, så er det i den grad værd at aflægge Panathinaiko Stadion et besøg.

Lykabettos-højen

Den 300 meter høje Lykabettos-høj giver en fantastisk flot og uforstyrret udsigt ud over Athen. Det er helt klart et besøg værd. Udover den fascinerende udsigt, så kan man også opleve en teaterforestilling fra et hyggeligt amfiteater, der ofte har arrangementer i løbet af sommerhalvåret.

udsigt over lykabettos højen i baggrunden med athen i forgrunden
Hvis man ikke orker gåturen op til højen, så er det muligt at komme dertil på flere måder. Man kan for eksempel tage toget. Man kan også køre dertil med bil eller taxa.

Hvis man ønsker at få mest mulig ud af besøget, bør man blive der til solnedgang. Det er et vanvittigt smukt syn, og det er i den grad stemningssættende for iagttagerne at se solen gå ned og himlens flotte farvespil.

Plaka den historiske bydel

Plaka er et af de mest besøgte områder i Athen. Det ligger i Athens historiske bydel og tæt på Akropolis. Bygningerne er med deres udseende og blomstrende altankasser et kunstværk i sig selv. Plaka er meget populær blandt turister.
Der findes også andet end græsk kultur i Plaka, da der i en længere periode boede ottomanere.

plaka den gamle bydel i athen i grækenland storbyferie
Området byder på flere spændende museer. Det er ligeledes et af de mest interessante steder i Athen. Der er en masse små forretninger, som sælger kunst, keramik og andet kunsthåndværk. Det kan måske synes for turistet og kommercielt, men det er muligt at opsnuse hyggelige og autentiske caféer. Der er også historiske og stemningsfyldte værtshuse at finde i de skrå gader.

Astir strand

Hvis man på sin storbyferie alligevel kommer til at savne noget strand og badning i havet, og det kan man godt komme til at længes efter om sommeren i Athens varme, så findes der en strand kun 13 kilometer fra centrum af Athen. Den smukke strand hedder Astir strand, og den ligger i forstaden Vouliagmeni. Stranden og hele kysten er smuk, som var det et postkort.
Stranden byder på flere restauranter og vandaktiviteter i massevis.

astir stranden i byen vouliagmeni uden for athen
Da stranden er privat, må man påregne at skulle betale for at benytte den. Det er selvfølgelig dyrest at benytte stranden i højsæsonen. Her koster det gerne 28 euro per person. Er man en familie, så løber en sådan strandtur hurtigt op.
Hvis man ikke ønsker at betale for at komme på stranden, så kan man i stedet køre længere væk til andre strande.

Dinner in the Sky

Når man er på ferie i Athen, er man også nødt til at få sig noget at spise. Der er en bred vifte af muligheder med alt fra fortovs-restauranter, take away-steder og andre spisemuligheder. Prøv for eksempel gerne Dinner in the Ski. Her spændes man fast ved bordet, hvorefter man hejses op i luften, mens man langsom drejer rundt over byen og kan nyde udsigten oppefra, mens man spiser et måltid eller drikker cocktails.

Det er ofte nødvendigt at bestille plads på forhånd for at være sikker på, at der er plads, når man kommer, da restauranten er meget velbesøgt. Maden er lækker, drinksene er gode og priserne er til at betale. Man kan for eksempel bestille helt op til 5-retters menuer.

Vejret i Athen

Fly til Athen

Det er ganske nemt at finde flyafgange fra danske lufthavne til Athen.
Der er flyafgange til Athen dagligt fra både Kastrup, Aalborg, Billund, Karup, Esbjerg, Bornholm, Sønderborg og Tirstrup.
Kastrup har afgange til Athen flere gange dagligt. Der er flere forskellige flyselskaber, der flyver til Athen fra Danmark. Blandt andet kan man flyve med SAS, Norwegian eller andre. Derfor er det også nemt at finde de helt billige afgange, hvis det er det, man ønsker.

Søger man for eksempel på en søgemaskine som Momondo, så kan man se en liste over afgange og priser fra de forskellige flyselskaber fra den valgte lufthavn. Det er let og overskueligt for de fleste. Find den afgang og pris, som passer bedst, og book din plads.

Hotel i Athen

Athen byder på en ren overflod af hoteller. Her findes der alt fra billige hoteller til dyrere luksushoteller. Det er muligt at finde hoteller helt ned til 300 kroner per nat.

Priserne på hotellerne afhænger også af, hvad man ønsker af hotellet. Skal det ligge centralt i byen, eller skal det ligge lidt højt, så man kan nyde en god udsigt? Skal det ligge tæt ved stranden, eller ønsker man pool? Udover beliggenheden, så er der også antal af stjerner, samt faciliteter som de enkelte hoteller udbyder.

Hvis hotellet blot skal være et sted, hvor man kan opbevare sine ting og sove, så er det måske ikke så vigtigt, hvilken standart hotellet har. Ønsker man i stedet at tilbringe tid på selve hotellet med for eksempel wellness eller andet, så er man nødt til at opgradere sit hotelvalg.

Det er også muligt at finde private overnatningsløsninger i form af for eksempel Airbnb. Prismæssigt er der ikke den store forskel på de billigste hoteller og priserne for Airbnb. Men der er meget hyggelige private steder at finde, som giver mere autenticitet til ens ophold. Det kan også være spændende i sig selv at se, hvordan de lokale bor, da man får mulighed for at komme nærmere lokalbefolkningen.

Related Articles

Leave a Comment