Home Seværdigheder i Europa Barcelona seværdigheder – en utrolig populær ferieby i syden

Barcelona seværdigheder – en utrolig populær ferieby i syden

by Hemingway
la sagrada familia i barcelona er gaudis mesterværk som endnu ikke er færdigbygget

Du kan slentre en tur ned ad Ramblaen og nyde de mange mennesker, kulturen og kunsten, du kan ligge på stranden og lade solen varme din krop eller opleve stor kunst og kultur – alt sammen i samme, smukke by: Barcelona.

Hjertet af Spanien og det mest populære rejsemål i det spanske – også foran landets hovedstad Madrid. Både kunsten, kulturen, maden og oplevelserne er ud over det sædvanlige, og der er nok at se både for jer, der overvejer en forlænget weekend i romantikkens tegn og jer, der gerne vil opleve det hele og tager en uge eller flere i varmen.

la rambla ramblaen på dansk i barcelona spanien

Byen er en ren skattekiste, når det kommer til kultur, natur og arkitektur, så pak de gode vandresko og gå de brostensbelagte gader tynde, mens I indsnuser den spanske stemning.

Sagrada Familia

Siden 1883, hvor den store arkitektoniske kunstner Antoni Gaudí takkede ja til at tage opgaven med at designe og overse opførslen af den store stenkatedral, er der blevet bygget og tilføjet detaljer på bygningen – og selv i dag er den fortsat under konstruktion. Det i sig selv er en fantastisk ting, men det kommer ikke engang op i nærheden af selve bygningens skønhed og storhed. Det er en af de ting, der uden tvivl skal opleves på en tur til byen.

la sagrada familia i barcelona er gaudis mesterværk som endnu ikke er færdigbygget

Selv om bygningen stadig ikke er færdigopført i dag, er der rig mulighed for at lade dig overvælde og opleve et af verdens største arkitektoniske kunstværker.

Ikke alene er det et bygningsværk, det er også et kunstværk af glaskunst, sammensmeltning af forskellige stilarter og udtryk og et overvældende sanseindtryk, der aldrig stopper med at overraske.

billede af byggeriet ved sagrada familia i barcelona som viser hvor stort det er

Størrelsen på katedralen går først rigtig op for dig, når du står overfor den – og så igen hver gang du kigger ud over byen fra oven, hvor de mørke, genkendelige spir rejser sig majestætisk over resten af byens bygninger.

Park Güell

En fuldstændig eventyrlig oplevelse er det at gå på oplevelse i det fantastiske univers skabt som en sammensmeltning mellem naturen og arkitekturen af Gaudí.

den farverige park güell i barcelona i spanien

Med en udsigt over hele Barcelona har du store perler som Sagrada Familia og havet i baggrunden, mens du oplever et eventyrunivers af de helt store.

Er du bare den mindste smule interesseret i arkitektur er parken et must for dig at opleve, for det er stadig i dag et af de største og mest vigtige stykker modernistisk arkitektur og kunst i en pakke.

den berømte sommer park güell i barcelona set i sommervejr

Fra den farvestrålende drage, der pryder trappeopgangen til parken til den smukke søjleskov, vil du opleve Gaudís fulde potentiale i parken og endda være i stand til at opleve hans private hjem, hvor han boede, indtil hans store drøm om at bo i sit største værk – Sagrada Familia – blev til virkelighed.

Ikke alene kan du opleve arkitekturen, men også naturen, der ligger omkring. Hele området var oprindeligt tænkt som et beboelsesområde inspireret af de engelske landsbyer, men husene blev aldrig opført, og parken blev i stedet offentlig ejendom og ligger, som vi kender den i dag – fyldt med natur og arkitektur nok til at fylde en hel dag med oplevelser for hele familien.

Casa Batlló

Endnu en Gaudí perle. Det er ikke muligt at komme til Barcelona uden at opleve arkitekturen og arkitekturen i byen defineres på mange måder netop af Gaudí.

casa batlló i park guell designet af antoni gaudi i barcelona spanien

Her har du endnu en unik mulighed for at træde ind i det eventyrlige univers, der er Gaudí og få en idé om, hvordan han arbejdede. Der findes ingen halve løsninger eller glemte hjørner. Magien strækker sig hele vejen fra indgangsdøren og op til den øverste tagsten. Hvert eneste skridt er en oplevelse i sig selv, og der er nye ting at se og opdage, hver gang du vender dit blik i en ny retning.

Hele bygningen var et projekt, der startede som en renovering, men endte som en totalt ombygning af et eksisterende hus. Visionen tog over, og da der først var taget hul på tingene, var det umuligt at stoppe, før det undervandsinspirerede hus var fuldstændig ombygget til et sandt undervandseventyr fra kælder til spir.

Picasso Museum in Barcelona

Oplev den verdenskendte kunstners værker og opdag, hvordan han har ladet sig inspirere af byen – ikke bare gennem sin uddannelse, men også sin kunst og sit udtryk.

Udefra ser det måske ikke ud af meget, men når du træder ind, vil du med det samme kunne både se og føle Picasso i hele kroppen.

For kunstelskere er det skønne museum et must, når du besøger byen, og det giver anledning til mange timers fordybelse i de kendte former og farver, der kendetegner værkerne fra kunstneren, samtidig med at du bliver klogere på inspirationen og livet bag.

Farverne og kunstværkerne er smukt præsenteret i helt enkelte og stilrene rum, der ikke spiller op imod, men nærmere understreger værkerne og giver dig ro til at opleve eller genopleve Picasso.

Barcelona Football Museum

Er du fodboldfan kommer du på ingen måde udenom et besøg på det legendariske fodboldmuseum, der viser et helt århundredes historie bag det verdenskendte blårøde hold. Du behøver ikke at være fan af Barcelonas hold, for der er historie og oplevelser for fodboldfans i alle former og farver på det store og flotte museum, der hylder alle de store spillere og historien bag det hold, der har mere end 100 år på bagen og stadig er blandt verdens bedste.

udstillede pokaler og andet på fc barcelona museum ved camp nou stadion

Bliv klogere på, hvad der ligger bag det store og succesfulde hold, eller bare lad dig overvælde at storheden af museet og installationerne.

Hvad enten du er fan af FC Barcelona, fan af fodbold eller bare gerne vil opleve det utrolige museum, så kan du være helt sikker på ikke at blive skuffet, når du betræder hallerne, der hylder mere end hundrede års fodboldhistorie.

Fly til Barcelona

Det er superlet at komme til Barcelona fra Danmark. Ikke alene kan du flyve fra Købehavns lufthavn Kastrup, men også Billund. Der er afgange direkte mellem Danmark og Barcelona hele året rundt, og du kan uden problemer finde fly stort set alle dage i højsæsonen, som ligger i sommerperioden.

Herudover kan du finde en række afgange udenfor sæson flere forskellige tider på dagen og ugen, så du kan tilpasse din afrejse og hjemrejse til dine behov.

Fordi Barcelona er så populært at rejsemål, kan du med stor sikkerhed også finde afgange med stort set alle flyselskaber, der flyver fra de forskellige lufthavne, og er du fleksibel med tidspunktet, kan du også være heldig at finde billetter til under 100 kr. – der er altså ingen undskyldning for ikke at komme afsted.

Book eventuelt dit fly sammen med hotellet, hvis du bestiller rejsen på nettet, så er du sikker på, at det passer sammen tidsmæssigt. Det betyder også, at begge dele er godkendt og tjekket at udbyderen.

Vejret i Barcelona

 

Hotel i Barcelona

Det er ikke svært at finde et hotel i Barcelona, og der findes noget for enhver pengepung. Lige meget, om du ønsker at bo i centrum eller foretrækker at kunne trække dig tilbage til mindre centrale omgivelser, når du skal slappe af, så er der rig mulighed for at finde noget, der passer til dine behov. Du finder ikke de dyre hoteller centreret på bestemte steder (selv om mange af dem ligger med udsigt over havet og stranden), ligesom de billigere alternativer ligger spredt både i centrum og længere ude.

Det handler alt sammen om, hvad er er vigtigt for dig og din(e) rejsepartner(e), når der skal vælges hotel. Du finder med andre ord alt fra de helt luksuriøse overnatningsmuligheder, hvor prisen ligger over 2000 kr. pr. nat. På den anden side kan du være heldig at finde værelser med en pris på under 300 kr. pr. overnatning. Selvfølgelig betyder det, at der er forskel på, hvor meget luksus og mad, der er inkluderet i prisen, men det adskiller sig ikke fra alle andre storbyer verden over.

Det er en god ide at booke fly og hotel på samme tid på nettet, for det giver dig en række fordele sammen med mærkbare rabatter og tilbud.

Muligheden for en løsning som Airbnb ligger der også, hvis I søger en mere hjemlig atmosfære med mulighed for at lave mad hjemme – men med de priser du finder på hoteller og muligheden for at spise god mad til fornuftige priser, skal det kun være, fordi I ønsker netop denne mulighed frem for et hotel.

Barcelona i punkter

Når du besøger den store og fantastiske by, så er der virkelig mange muligheder for at opleve lige præcis det, du ønsker. Her er en kort liste over ting, der skal prøves:

  • Oplev arkitekturen
  • Gå en tur ned ad Rambaen ved aftentide
  • Nyd en tapas anretning med kølig hvidvin
  • Tag en svømmetur i havet
  • Besøg de lokale markeder
  • Oplev og indtag stemningen i byen, der er helt karakteristisk for denne del af Europa.

Hvad enten du ønsker at lægge en plan hjemmefra eller bare at tage tingene, som de kommer, så har Barcelona noget for dig. Det er en by, der er helt sin egen og med sikkerhed vil tage dig med storm. Fra det øjeblik du stiger ud af flyet, og til du rejser hjem igen, vil du blive forkælet både i ganen, øjnene og hjernen.

Related Articles

Leave a Comment